Αρχική Νέα Τοπικά Αθώοι οι πρώην Δήμαρχοι Ομηρούπολης, για τα ταμεία του τότε Δήμου

Αθώοι οι πρώην Δήμαρχοι Ομηρούπολης, για τα ταμεία του τότε Δήμου

214

Ομόφωνα αθώους κήρυξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου, με μεταβατική έδρα τη Χίο, τους πρώην Δημάρχους Ομηρούπολης Μάρκο Μεννή και Δημήτρη Παπαληό καθώς και τον τότε ταμία του Δήμου Γιάννη Μεννή για τις κατηγορίες της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.
Οι ορκωτοί λογιστές που είχαν κάνει τον έλεγχο στα Οικονομικά του Δήμου, κατέθεσαν χθες, και ήταν σημαντική η άποψη τους ότι γινόταν έργο και πως γινόταν προσπάθεια ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και υποχρεώσεις του Δήμου. Το γεγονός δε ότι τότε δεν εφαρμοζόταν το διπλογραφικό σύστημα στις οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων, μεγάλωσε το πρόβλημα ενώ είχε να αντιμετωπιστεί και η ενσωμάτωση των πρώην κοινοτήτων στον τότε Δήμο Ομηρούπολης.
Πάντως η Εισαγγελέας της έδρας έκρινε ένοχους και τους τρεις, όμως οι δικαστές αποφάσισαν την ομόφωνη αθώωσή τους· βάζοντας τέλος σε μια ιστορία άνω των 10 χρόνων.
Να σημειωθεί η έντονη παρουσία ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με χαρακτηριστική την παρουσία του πρώην Δημάρχου Χίου Γιώργη Βαρκάρη· που μας σχολίασε την αντιμετώπιση που μπορεί να έχουν άνθρωποι που χρόνια έχουν υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη βουλευτή ΚΚΕ Στ. Λέσβου στη Χίο, του Ν. Ροδίτη
Επόμενο άρθροΔιευκρινήσεις Μουζάλα για αποζημιώσεις λόγω προσφυγικού, επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη