Αρχική Απόψεις Aρθρα Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα: Ηρθε η “κανονικότητα”, η ΝΔ διαλύει ξανά την...

Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα: Ηρθε η “κανονικότητα”, η ΝΔ διαλύει ξανά την υγεία

91

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ

Ήρθε η «κανονικότητα». Η Κυβέρνηση της Ν.Δ διαλύει ξανά την Υγεία!!.
Υγεία ώρα μηδέν. Παρά τις προσδοκίες, που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα αλλά και οι καταγγελίες για τα προβλήματα λειτουργίας στις δημόσιες δομές υγείας, επιβεβαιώνοντας ένα σχέδιο διάλυσης και απαξίωσης που προωθείται σκόπιμα στο χώρο της υγείας.
Για μια ακόμη φορά, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, για το οποίο, τα προηγούμενα χρόνια έγινε μια σημαντική προσπάθεια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να διασφαλίσει την ισορροπία του, με αρκετά θετικά αποτελέσματα, σήμερα βρίσκεται πλέον σε υπαρκτό κίνδυνο κατάρρευσης. Νοσοκομειακές κλινικές και τμήματα κλείνουν λόγω συνταξιοδότησης προσωπικού και υποστελέχωσης ενώ χειρουργεία αναβάλλονται λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Ταυτόχρονα χημειοθεραπείες ακυρώνονται συστηματικά ενώ είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τόσο μεγάλη έλλειψη σε φάρμακα για όλες τις κατηγορίες ασθενειών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή των πολιτών. Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες:
Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις χημειοθεραπειών λόγω έλλειψης φαρμάκων…
Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος –Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Λείπουν 400 φάρμακα(!!) κυρίως ογκολογικά, καρδιαγγειακά, εμβόλια και του διαβήτη και παρά τις διαμαρτυρίες το Υπουργείο κωφεύει..
Νοσοκομείο Αγία Όλγα:Για 100 Ασθενείς, τα χειρουργεία αναβάλλονται, λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγων..
Νοσοκομείο Καλαμάτας:Χειρουργεία μόνο για έκτακτα περιστατικά..
Νοσοκομείο Σωτηρία:Κλείνει μια ακόμη Πνευμονολογική Κλινική λόγω ελλείψεων Προσωπικού, ενώ κλείνει και η Καρδιολογική Κλινική…
Παναρκαδικό Νοσοκομείο:Κλείνει η παιδοχειρουργική κλινική…
Νοσοκομείο Βόλου:Κλείνουν τα χειρουργεία, λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγων…
Σε αναστολή το Παράρτημα Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στη Καλλιθέα, που εξυπηρέτησε 7000 παιδιά το 2019(!!).
Σε σοβαρό κίνδυνο να κλείσει το Παιδοψυχιατρικό του Παίδων Πεντέλης, λόγω ελλείψεων Προσωπικού…
Από τα 65 Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Αττική τώρα βγαίνουν 48…
Ακόμα να βγει η Προκήρυξη με τις 1300 Θέσεις Λοιπού Προσωπικού και των 940 Θέσεων Γιατρών, που στη διαδρομή θα μείνουν 700-800…
Ακόμα να εκδοθούν οι Προσωρινοί Πίνακες για τη 2Κ/2019, που αφορά 1116 Θέσεις Λοιπού Προσωπικού…
Τέλος το Θεσμικό Πλαίσιο για τις Ατομικές Συμβάσεις, επαναφορά των «καλών Εργολάβων»..
Πλήρης κομματικοποίηση του Συστήματος Διοίκησης. Πογκρόμ Διώξεων Στελεχών για να τακτοποιηθούν τα «δικά μας τα παιδιά»..
Είναι φανερό, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δε διαθέτει και ούτε θέλει να εφαρμόσει κανένα σχέδιο στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων. Εφτά μήνες διακυβέρνησης και ο κ. Κικίλιας επαίρεται για τα πεπραγμένα του στην υγεία, δημοσιεύοντας video και δηλώσεις κενές περιεχομένου χωρίς καμία αναφορά στα αναγκαία βήματα ενίσχυσης και αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ εξακολουθεί να μας εμπαίζει και να μην προχωράει το σχέδιο 2500 προσλήψεων, που παρέλαβε έτοιμο από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αντίθετα, οι μηδενικές προσλήψεις τους τελευταίους μήνες και η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών γίνεται φανερό ότι αποτελούν μέρος ενός σχεδίου, που επιδιώκει την πλήρη απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Διαμορφώνονται με αυτό τον τρόπο οι συνθήκες για την εκχώρηση νοσοκομειακών τμημάτων στον κερδοσκοπικό ιδιωτικό τομέα μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Έτσι, στο θέμα των κλειστών ΜΕΘ, αντί να πάρει πρωτοβουλίες να προσληφθεί προσωπικό ώστε να ανοίξουν ΑΜΕΣΑ, προσφεύγει στον Ιδιωτικό Τομέα «αγοράζοντας» 38 Κρεβάτια..
Απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης που επιχειρεί να μας γυρίσει στις μαύρες μέρες που τα Δημόσια Νοσοκομεία έκλειναν, βρίσκονταν στα όρια κατάρρευσης και υπολειτουργούσαν λόγω υποχρηματοδότησης, οι εργαζόμενοι οφείλουν να προτάξουν την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης των Δημόσιων Δομών με ανθρώπινους και υλικούς πόρους, την αναδιοργάνωση και αξιολόγηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Καλούμε το προσωπικό του ΕΣΥ και όλους τους πολίτες, να υπερασπιστούμεΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την επιβίωση και ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συγκροτώντας κοινό μέτωπο απέναντι σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της υγείας.
Διεκδικούμε-Υπερασπιζόμαστε:
Δωρεάν Δημόσια Υγεία για ΟΛΟΥΣ
Κατάργηση των ΣΔΙΤ και των Ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ
Αύξηση της Χρηματοδότησης στο 6% του ΑΕΠ
Μαζικές Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού
Αυξήσεις στους Μισθούς. Επαναφορά 13ου -14ου .
Κατάργηση ΟΛΩΝ των Αντιασφαλιστικών Νόμων
Ένταξη των Εργαζομένων στα ΒΑΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗμερίδα για την κατάθλιψη από τη ΘΑΛίΑ”, 8/2/20
Επόμενο άρθροΦίλοι Μονοπατιών Χίου: κοπή πίτας με “πεζοπορία στα χνάρια του Δρίμακου”