Αρχική Νέα Τοπικά “Φουσκωμένοι” λογαριασμοί νερού λόγω ρήτρας αναπροσαρμογής (video)

“Φουσκωμένοι” λογαριασμοί νερού λόγω ρήτρας αναπροσαρμογής (video)

259

Φουσκωμένοι εμφανίζονται οι λογαριασμοί ύδρευσης-αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Χίου, λόγω της αύξησης των παγίων νερού και αποχέτευσης κατά 2 ευρώ συνολικά το μήνα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συμπαρασύρει και τους λογαριασμούς με μηδενική κατανάλωση νερού σε 6 ευρώ + ΦΠΑ για τον τρίμηνο λογαριασμό.

Ο λόγος της αύξησης που αποφάσισε πέρυσι το Νοέμβριο το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ έγινε για να καλυφθεί το ποσό που χρεώνεται η ΔΕΥΑΧ λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Στο 6μηνο η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΧ κατά 772.000 ΕΥΡΩ, και αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο στο χρόνο, μας είπε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Βασίλης Μυριαγκός.
Μάλιστα μέχρι σήμερα δεν προβλέπεται να υπάρξει επιστροφή, όπως θα συμβεί στα νοικοκυριά.

«Οι 122 ΔΕΥΑ της χώρας έχουμε προσφύγει στην Ε.Ε. για χρηματοδότηση, ώστε να καλύψουμε το κόστος αυτό», σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ, ο κ. Μυριαγκός λέγοντας ότι στην απόφαση που έχουν λάβει στο Δ.Σ. κάνουν λόγο και για επαναφορά του παγίου στις προηγούμενες τιμές, εφόσον λήξει το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυλλεκτικά νομίσματα, αφιερωμένα στη Χίο – Πρόταση Π. Μπουγδάνου (video)
Επόμενο άρθροΣε Χίο, Ψαρά, Οινούσσες το 59ο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου