Αρχική Νέα Τοπικά Χίος Μπροστά: Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι…926.000 ευρώ στους δημότες από...

Χίος Μπροστά: Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι…926.000 ευρώ στους δημότες από τη ΔΕΥΑΧ

79

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ”
“Ο κ. Μυριαγκός και ο κ. Κάρμαντζης έριξαν στα βράχια την εταιρεία που διαχειρίζεται το πολυτιμότερο αγαθό.
Την στιγμή που οι δημότες αναρωτιούνται αν θα τρέξει νερό ή κοκκινόχωμα όταν ανοίξουν την βρύση τους, την στιγμή που κατακλύζουν λύματα την καρδιά του τουριστικού Καρφά και οι δημότες κουβαλούν νερό με τα μπιτόνια, έρχεται ο κ.Μυριαγκός ως νέος μεσσίας (της καταστροφής) να προτείνει την λύση.

Χαράτσι στους δημότες για να ισοσταθμιστούν οι απώλειες από τις λάθος αποφάσεις, από τις ζημιές της κακής διαχείρισης και την ανικανότητα πρόβλεψης.
Χωρίς καθόλου αυτοκριτική για τα αλλεπάλληλα λάθη την περίοδο της διοίκησης του, χωρίς καθόλου αυτογνωσία ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ που απολαμβάνει την απόλυτη στήριξη του κ. Κάρμαντζη , κούνησε το δάκτυλο στους δημότες.
“Εσείς θα πληρώσετε την ζημιά ”.

Με περισσό θράσος και την γνωστή τακτική της μετακύλισης ευθυνών, ανακοίνωσε την “σοφή λύση” που σκέφθηκε με το επιβαλλόμενο χαράτσι γιατί δήθεν δεν υπάρχει άλλη λύση και δεν υπάρχουν αντιπροτάσεις.
Αν υπήρχε ίχνος σεβασμού τόσο προς τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ όσο και προς τους δημότες θα έπρεπε πρώτα να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις σε μια σειρά από ζητήματα.

• Σαν πρόεδρος του μεγαλύτερου ίσως καταναλωτή ενέργειας στο νησί δεν είχε την παραμικρή ικανότητα για να προβλέψει την επερχόμενη κατάσταση.
Άλλωστε το ότι οι τιμές ενέργειες θα άλλαζαν εντός του 2021 ήταν γνωστό. Οι αντιπολιτεύσεις ήδη είχαν επισημάνει το θέμα κατά την συζήτηση των ανταποδοτικών από τις αρχές του 2020 ακόμη, και ζητούσαν επιτακτικά περισσότερη μείωση γιατί το 2022 με τις αυξημένες τιμές ενέργειας θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Η μόνη έγκαιρη πρόβλεψη που έκανε ο κ. Μυριαγκός ήταν η κατοχύρωση της αντιμισθίας του που εισηγήθηκε ο ίδιος.
• Γιατί κήρυξε στάση πληρωμών προς την ΔΕΗ από τις αρχές του χρόνου, απεμπολώντας το προνόμιο της έκπτωσης συνέπειας λόγω έγκαιρης εξόφλησης, προξενώντας τεράστια χρηματική ζημιά στην εταιρεία;
• Τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι τώρα για τον έλεγχο των τεράστιων απωλειών νερού στα δίκτυα διανομής; Τώρα μετά από δύο χρόνια θυμήθηκε να εξαγγελίες – ευχολόγια;
• Γιατί χωρίς σκέψη, αλλά με οδηγό τα εμμονικά του σύνδρομα προξένησε οικονομικές ζημιές στην εταιρεία σε αρκετές περιπτώσεις (πληρωμή νέων μελετών στις άστοχες αποφάσεις χωροθέτησης βιολογικών Βολισσού και Καταρράκτη, αχρείαστη αγορά οικοπέδου στον Καταρράκτη για την τιμή του οποίου ο κ. Κάρμαντζης δήλωσε ότι σιγά δεν κόστισε και τίποτα φοβερό, εκατοντάδες χαμένες εργατοώρες του προσωπικού για τις παραπάνω εμμονές, πιθανές διεκδικήσεις αποζημίωσης του εργολάβου της αφαλάτωσης Βροντάδου την οποία προσπάθησε να στήσει εντός αιγιαλού).
• Γιατί δεν υπήρξε κανείς προγραμματισμός βέλτιστης διαχείρισης υδάτινων πόρων αλλά επέλεξε σαν την μόνη λύση την πανάκριβη λύση ενοικίασης αφαλατώσεων;
• Από την στιγμή που το βασικό επιχείρημα του για το χαράτσι, είναι η αδυναμία επιχορήγησης της ΔΕΥΑΧ μιας και τα έσοδα της είναι μόνο ανταποδοτικά (λογαριασμοί), τότε ας εφαρμόσει την ανταποδοτικότητα ξεκινώντας από τον ίδιο για να δώσει και το καλό παράδειγμα στους δημότες μας σαν πολύ έμπειρος παλιός αυτοδιοικητικός που είναι.
• Ας αναλογισθεί πρώτα τι υπηρεσίες προσφέρει σε σχέση με την αντιμισθία του (δημιουργία ζημιών). Κατόπιν ας επωμισθεί μόνος του τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ ζημίας που προξένησε στην εταιρεία (χάσιμο έκπτωσης συνέπειας από ΔΕΗ, πληρωμή άστοχων μελετών, αγορά οικοπέδου κλπ., αχρείαστη σε πολλές περιπτώσεις αύξηση ανελαστικών δαπανών ).
• Και τέλος επειδή δεν είναι πιθανόν να αναλογισθεί την ανεπάρκεια του και τις τεράστιες ευθύνες του για την ζημιά που προξένησε στην εταιρεία, ούτε βέβαια ο κ. Κάρμαντζης που τον στηρίζει αντί να του ζητήσει να παραιτηθεί αφού η ζημιά διογκώνεται όσο μένει ,ας αναλογισθούν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας πόσο εκτεθειμένοι είναι όταν αφήνουν τις τύχες της εταιρείας στον συγκεκριμένο πρόεδρο στηρίζοντας τις καταστροφικές εισηγήσεις του.

ΥΓ. Πρόσφατα κάλεσε τους δημότες σε συλλαλητήριο με αίτημα την γρήγορη αποπεράτωση του φράγματος Κόρης γεφύρι γιατί διέγνωσε ότι με την ανομβρία μπορεί να έχουμε πρόβλημα υδροδότησης.
Πιθανόν το επόμενο βήμα να είναι η προτροπή για διοργάνωση συλλαλητηρίου για την μείωση των τιμών της ενέργειας, ώστε να αποφευχθεί το χαράτσι.

ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑσθενής σεισμική δόνηση 4,0 R με επίκεντρο στις Αψηλές
Επόμενο άρθροΠάπας Φραγκίσκος / Ηχηρό μήνυμα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώπιον Μητσοτάκη