Αρχική Νέα Τοπικά Χρηματοδότηση από Ταμείο Αλληλεγγύης υπουργείου Μετανάστευσης για το 3ο Γυμνάσιο

Χρηματοδότηση από Ταμείο Αλληλεγγύης υπουργείου Μετανάστευσης για το 3ο Γυμνάσιο

91

Την χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του 3ου Γυμνασίου Χίου ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου- βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης.
Παρουσία των αρμόδιων αντιδημάρχων, προέδρων των Σχολικών Επιτροπών και εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας ο Δήμαρχος Χίου ανακοίνωσε ότι το έργο, που βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης, θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 1.650.000 ΕΥΡΩ.
Αυτά τα χρήματα θα διατεθούν από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που όπως είπε ο Υπουργός «δεν είναι αντάλλαγμα, αλλά είναι αποζημίωση για τις επιπτώσεις μιας κρίσης που επηρέασε δυσανάλογα από το 2015 έως τις αρχές του 2020 τα νησιά του Αιγαίου». Τόνισε δε ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια η Χίος έχει λάβει από τα Ταμεία Ανταποδοτικότητας και Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης 12 εκατομμύρια ΕΥΡΩ. Τα 4,7 εκατομμύρια ως ανταποδοτικά και αποζημιώσεις για το βάρος του προσφυγικού που σήκωσε.

Αναφερόμενος σε άλλα έργα που θα χρηματοδοτηθούν επίσης από το Ταμείο Αλληλεγγύης σημείωσε ότι στόχος είναι να ξεκινήσει εντός του έτους η πύλη εισόδου Σένγκεν στο Τελωνείο της Χίου, «ώστε να αντικατοπτρίζει το κύρος της Χίου».
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε για μια ακόμη φορά ότι τα προβλήματα που άπτονται του προσφυγικού αλλού αποτελούν παρελθόν. Δίνοντας το παράδειγμα της Κω όπου σήμερα στη Νέα Δομή (που όπως είπε είναι μεγαλύτερη από αυτή που σχεδιάζεται στη Χίο), φιλοξενούνται μόλις 53 αιτούντες άσυλο.

Το κτήριο του 3ου Γυμνασίου Χίου είναι κτισμένο το 1972 και φέρει πολλά προβλήματα. Όπως είπε ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Χίου, Τάκης Δαμαλάς το κτήριο είναι σε άθλια κατάσταση και αυτό που απομένει τώρα είναι να εξευρεθεί σε συνεργασία με την Σχολική κοινότητα ο τρόπος όπου θα γίνουν οι εργασίες αφού είναι ένα σχολείο που λειτουργεί.
Για τη μεγάλη σημασία του έργου και με ευχαριστίες προς τον Υπουργό μίλησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, που μετά τις ανακοινώσεις αποχώρησαν, χωρίς να δεχτούν ερωτήσεις.

ΠΗΓΗ: ERTNEWS.GR

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΠΑNACΥΣΤΑΣΗ ’21 – H ΠΛΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ, εγκαίνια την Κυριακή, 26/6
Επόμενο άρθροΑπαράδεκτες εικόνες στο Δημοτικό Συμβούλιο– “πάμε έξω…” (video), ανακοινώσεις από Δημοτικές παρατάξεις