Αρχική Νέα Τοπικά CINE ΚΗΠΟΣ, ο καλύτερος τρόπος για να ιδιωτικοποιήσεις μια υποδοχή είναι να...

CINE ΚΗΠΟΣ, ο καλύτερος τρόπος για να ιδιωτικοποιήσεις μια υποδοχή είναι να την αφήσεις να την ρημάξει

90

“Ο καλύτερος τρόπος για να ιδιωτικοποιήσεις την δημοτική υποδομή είναι να την αφήσεις να ρημάξει. Μισές αλήθειες από τον κύριο Μισόβουλο”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της για το CINE ΚΗΠΟΣ η Χιακή Συμπολιτεία και συνεχίζει:.
Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ κ. Κωνσταντίνος Μισόβουλος, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δήλωσε σε τοπικό μέσο μια σειρά από ανακρίβειες. Πιο συγκεκριμένα:
Σε σχέση με το κόστος συντήρησης, ρωτάμε: τίνος ευθύνη είναι η συντήρηση του χώρου; Δεν είναι της ΔΗΚΕΧ; Ποιος άφησε την περιουσία του δημότη να «ρημάξει»; Ας μας ενημερώσει με αποδεικτικά σε τι υπηρεσίες συντήρησης προέβη; Πώς κατέληξε στο κοστολόγιο επισκευής των 25.000-30.000 ευρώ; Έγινε εκτίμηση από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου; Θα ανέθετε της συντήρηση σε ιδιώτη; Πήρε κάποιες προσφορές; Ας μας ενημερώσει με στοιχεία και όχι γενικολογίες.
Σε σχέση με το κόστος λειτουργίας: πώς προκύπτει το κόστος των 25.000 ευρώ για τους υπαλλήλους; Και γιατί το λειτουργικό κόστος για το δημότη υπολογίζεται στα 50.000 ευρώ χωρίς να συνυπολογιστούν τα έσοδα από τα εισιτήρια; Πως έγινε η πρόβλεψη για τα εισιτήρια;
Σε σχέση με τις παραβιάσεις του χώρου: έχει γίνει καταγγελία στην αστυνομία; Εκτός από τη διανυκτέρευση έγιναν ζημιές; Που έχουν καταγγελθεί; Και τέλος τίνος ευθύνη είναι η ασφάλεια του χώρου;
Σε σχέση με την απαξίωση του θερινού κινηματογράφου από τη χιώτικη κοινωνία και καθώς και εμείς, αλλά και πολλοί άλλοι, έχουμε πολύ διαφορετική εικόνα και έχουμε πάει σε προβολές που ο χώρος ήταν κατάμεστος, τον προκαλούμε να δημοσιοποιήσει αναλυτική κατάσταση εισιτηρίων ανά παράσταση μαζί με τα φορολογικά στοιχεία που έχουν υποβληθεί για το προηγούμενο έτος.
Σε σχέση με την ακολουθούμενη πρακτική της ιδιωτικοποίησης και από άλλους δήμους, να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα έχει 322 Δήμους και ο κύριος Μισόβουλος διάλεξε 15 για να μας πείσει ότι η ιδιωτικοποίηση είναι ο κανόνας ενώ στην πραγματικότητα είναι η εξαίρεση.
Σε σχέση με τον «πλειοδοτικό διαγωνισμό», ο κ. Μισόβουλος ξέχασε να μας πει ότι έγινε κατόπιν της αίτησης του ενός και μόνο «πλειοδότη» που συμμετείχε τελικά και αυτός είναι και ο λόγος που αναμένετε να καταπέσει η μίσθωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κατόπιν προσφυγής της δημοτικής παράταξης ΣυμμαΧίας Αξιών.
Με λίγα λόγια, άφησαν τον χώρο να ρημάξει, παρουσιάζουν οικονομικά στοιχεία και στοιχεία επισκεψιμότητας χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, και … τήρησαν τη νόμιμη διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση του.
Ο πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους τους δημότες. Η προηγούμενη δημοτική αρχή μας άφησε χωρίς Περιφερειακό Θέατρο, ας μη μας αφήσει χωρίς θερινό σινεμά η σημερινή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒίος Αγίας Ματρώνας Χιοπολίτιδας, του Αρ. Θεοδωρόπουλου
Επόμενο άρθροΑμμοσφυριχτής- το πουλάκι της άμμου και των ποταμιών