Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος λειψυδρίας στο Δήμο Χίου

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος λειψυδρίας στο Δήμο Χίου

123

Διενέργεια σύσκεψης για τον συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών και τη λήψη αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος λειψυδρίας στο Δήμο Χίου, πραγματοποιείται σήμερα (μετά από αίτημα της ΔΕΥΑ Χίου) από τη Διεύθυνση Υδάτων Βορείου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Στη σύσκεψη θα μετέχει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τους αντίστοιχους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι του Δήμου Χίου και της ΔΕΥΑΧ.
Η συζήτηση θα γίνει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη, την Τετάρτη 5 Ιουλίου, με ώρα έναρξης 10:00 και θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση (λειτουργία τηλεδιάσκεψης) με την αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου από όπου είναι δυνατή η παρακολούθηση.
Μερικές από τις προτάσεις της ΔΕΥΑΧ που θα συζητηθούν είναι:
·        Ολοκλήρωση και θέση σε λειτουργία του Φράγματος «Κόρης Γεφύρι». Χρηματοδότηση έργου δικτύων άρδευσης από το Φράγμα. Τροποποίηση αδειοδότησής του για χρήση σε ύδρευση.
·        Βελτίωση Φράγματος «Κατράρη». Συνέργεια με Φράγμα «Κοντού»
·        Βελτίωση πλαισίου και διαδικασιών αδειοδότησης μονάδων αντίστροφης ώσμωσης
·        Εκπόνηση μελετών για επιπλέον έργα εκμετάλλευσης επιφανειακών απορροών (έργα ανάσχεσης – εμπλουτισμού και αποθήκευσης)
·        Νομιμοποίηση ΕΕΛ Χίου για εγκατάσταση τριτοβάθμιας επεξεργασίας
·        Έλεγχος, περιορισμός ή/και διακοπή λειτουργίας ιδιωτικών υδροληπτικών έργων σε λεκάνες με πρόβλημα υφαλμύρινσης
·        Έλεγχος – ανακατεύθυνση εγκατεστημένων καλλιεργειών και τρόπου άρδευσης αυτών
·        Ενθάρυνση – επιδότηση κατασκευής ομβροδεξαμενών αποθήκευσης για χρήση σε ύδρευση και άρδευση
·        Έλεγχος ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων (κυρίως οικιακών και αγροτικών) που οδηγούν σε επιβάρυνση των υδροφόρων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ Χίου: σημαντικά μέτρα για ανασφάλιστους πολίτες
Επόμενο άρθροΕξιχνίασης κλοπής οικίας στο Βροντάδο, βρέθηκαν και κλοπιμαία