Αρχική Απόψεις Face-tweet Δεν φτάνουν οι αγελούδες για να σώσουν το Δάσος της Κλειδούς, γράφει...

Δεν φτάνουν οι αγελούδες για να σώσουν το Δάσος της Κλειδούς, γράφει ο Μ. Σκούφαλος

284
Η πρόταση των μελετητών για τη λεγόμενη παράκαμψη του Βροντάδου – ως πρώτη προσέγγιση- είναι περίπου η παλιά δεύτερη λύση για όσους θυμούνται.
Αυτή, που ξεκινώντας από τον περιφερειακό της Χίου, περνά κάτω από τον άγιο Στέφανο και ρημάζει δάσος και ελαιώνες, φτάνει στην πηγή της Μέσας Κλειδούς, θα μελετήσουν βεβαίως – βεβαίως να μην χαθεί το πηγαίο νερό, άλλωστε δεν χάνονται τα πηγαία νερά, όπως αρθρογράφησε και κάποιος πρώην δήμαρχος, περνά με γεφύρι απέναντι, από εκεί στη Λιβάδα, συνεχίζοντας να ρημάζει – πάει η πρόσφατα χαραγμένη περιπατητική διαδρομή- και φτάνει στη δεύτερη στροφή του Αίπους.
Μήκος 5 χλμ , κόστος 8- 10 εκατομμύρια!!!

Οι αγελούδες (οι νεράιδες του δάσους) της Κλειδούς, τα μονοπάτια των παιδικών μας χρόνων, το δάσος που ζωντάνεψε μετά από 20 και βάλε χρόνια, οι πεζούλες και τα υποστατικά των προγόνων μας, οι κρυψώνες με τα ραντεβουδάκια της εποχής, κλείνουν τον κύκλο τους βορά στον παραλογισμό και στην αγοραία λογική της καπιταλιστικής ανάπτυξης που ισοπεδώνει τα πάντα.

Κλείσαμε την ομιλία μας, αφού στοιχειοθετήσαμε την άρνησή μας σε αυτή την καταστροφική πρόταση με τα λόγια του Γκόρκι: Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται!

Αγαπητοί φίλοι/ες Βρονταδούσοι, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!
(Φωτό από τις Δράσεις του ΚΠΕ Ομηρούπολης στο μονοπάτι προς τη μέσα Κλειδού, που μάλλον πρέπει να γίνει από κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, κέντρο παρακάμψεων και το μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου).

Markos Skoufalos, 17 Δεκεμβρίου
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρωτογιορτές στα Θυμιανά- με το ξεχωριστό πλεκτό δέντρο!
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικες Δράσεις του Δήμου Χίου