Αρχική Νέα Τοπικά ΔΕΥΑΧ : απάντηση στη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χίου για πολιτική διακοπών στην παροχή...

ΔΕΥΑΧ : απάντηση στη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χίου για πολιτική διακοπών στην παροχή ύδρευσης

55

Σχετικά με πρόσφατες δημοσιεύσεις στον τύπου της Ν.Ε. του Σύριζα Χίου περί κοινωνικής πολιτικής της ΔΕΥΑΧ και την αδιαλλαξία της ως προς τους δημότες με οικονομική αδυναμία, η επιχείρηση πληροφορεί ότι σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική έτους 2017 παρέχεται έκπτωση 50% σε όλες τις ευπαθείς ομάδες, καθώς και δωρεάν 60 κυβικά νερό το χρόνο.
Βάσει κανονισμού η διακοπή του νερού γίνεται όταν μείνουν τρεις (3) ανεξόφλητοι λογαριασμοί. Παρόλα αυτά η επιχείρηση είναι ελαστική και εξετάζει την κάθε περίπτωση ιδιαίτερα. Οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα διενέργειας διακανονισμού έως τριάντα έξι (36) δόσεων πριν γίνει διακοπή. Σε περίπτωση διακοπής για επανασύνδεση ο οφειλέτης θα πρέπει να καταβάλει το 50% της οφειλής και ρύθμιση του υπολοίπου σε δόσεις.
Θα θέλαμε να θυμίσουμε στους δημότες με οικονομική αδυναμία ή άλλα κοινωνικά κριτήρια, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται σήμερα στο κοινωνικό τιμολόγιο, να υποβάλουν την αίτησή τους στη ΔΕΥΑΧ, η οποία θα εξεταστεί άμεσα.
Αιτήσεις υποβάλλονται στα κεντρικά της ΔΕΥΑΧ στον Βιολογικό και στην Δημοκρατίας 4.
Συγκριτικά με την πολιτική της ΕΥΔΑΠ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Ν.Ε. του Σύριζα, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε ότι η εταιρεία βάσει της πολιτικής της κάνει σαρωτικές διακοπές που φτάνουν τις 3.000 την εβδομάδα για να αντιμετωπίσει «τα φέσια».
Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι οι δημότες της Χίου, ευπαθείς ομάδες και μη, στο τέλος του χρόνου θα επιβαρυνθούν με το επιπλέον Φ.Π.Α. του 24% βάσει των εξαγγελιών του Υπουργείου Οικονομικών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΧΙΟΥ
ΝΕΑΜΟΝΙΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤετραήμερη περιοδεία Προέδρου Δημοκρατίας στο Ανατολικό Αιγαίο- Τρίτη στη Χίο
Επόμενο άρθροΠρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου: συμπαράσταση στην Ηριάννα