Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Διαμαρτυρία φοιτητών για τα μειωμένα δρομολόγια λεωφορείων προς φοιτητικές εστίες

Διαμαρτυρία φοιτητών για τα μειωμένα δρομολόγια λεωφορείων προς φοιτητικές εστίες

78

Για τα μειωμένα δρομολόγια των αστικών ΚΤΕΛ τις ημέρες της κακοκαιρίας προς και από τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, διαμαρτύρονται οι φοιτητές.

Η απόφαση του Δημάρχου Χίου να μείνουν 24-26 Ιανουαρίου κλειστά τα σχολεία λόγω «σφοδρού ψύχους», οδήγησε τον περιορισμό των δρομολογίων από τα Αστικά ΚΤΕΛ Χίου που δεν εκτέλεσαν τα λεγόμενα μαθητικά δρομολόγια. Ετσι το τελευταίο δρομολόγιο προς τις φοιτητικές εστίες είναι στις 14.50 και αυτό της επιστροφής στις 15.10, μην εξυπηρετώντας όσους και όσες έχουν υποχρεώσεις στο Πανεπιστήμιο τις απογευματινές ώρες.

«Για ακόμα μια φορά, αυτό το τριήμερο οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες της Χίου βιώσαμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει η διευκόλυνση μας να παραμένει στην αδιαφορία και να μπαίνει στην λογική κόστους-οφέλους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή τους Επιτροπή φοιτητών που διαμένουν στις Εστίες.

Ολόκληρη η Επιστολή Φοιτητών που διαμένουν στις Φοιτητικές Εστίες Χίου

Για ακόμα μια φορά, αυτό το τριήμερο οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες της Χίου βιώσαμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει η διευκόλυνση μας να παραμένει στην αδιαφορία και να μπαίνει στην λογική κόστους-οφέλους.
Το ζήτημα για την μετακίνηση των φοιτητών που διαμένουν στις Φοιτητικές κατοικίες Χίου από και προς τις φοιτητικές εστίες είναι γνωστό εδώ και χρόνια, αφού από την ίδρυση των Φοιτητικών Εστιών δεν έχει επιλυθεί το παραμικρό.

Ως αποτέλεσμα της αμέλειας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Χίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και του Δήμου, καλούμαστε να βρίσκουμε μόνοι μας λύσεις όλο τον χρόνο, με χρήση ωτοστόπ, την εκμίσθωση ταξί ακόμα και την πεζή μετακίνηση μας, καθώς είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά άμεσα, την φοιτητική και την κοινωνική ζωή μας.

Οι φοιτητές των φοιτητικών κατοικιών είναι απογοητευμένοι από την Διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς μέσα σε συνθήκες παγετού καλούμαστε να ενεργήσουμε πάλι με ατομική ευθύνη για να βρεθούμε στην εξεταστική, καθώς και σε λοιπές υποχρεώσεις μας αφού λόγω των κλειστών σχολείων, τα ΚΤΕΛ Χίου για το προηγούμενο διάστημα των 3 ημερών εκτέλεσαν δρομολόγια Σαββάτου.

Ήδη καλούμαστε να λύσουμε μόνοι μας το θέμα της θέρμανσης στις Φοιτητικές Εστίες.
Δεν θα επιτρέψουμε από εδώ και πέρα να έγκειται στην ατομική μας ευθύνη η μεταφορά μας.
Καλούμε άμεσα και χωρίς δεύτερες σκέψεις τους αρμόδιους φορείς να ενεργήσουν για την μετακίνηση των εστιακών φοιτητών με ασφάλεια και συχνά δρομολόγια. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συνεχώς παραχωρήσεις και να ζούμε πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας και ειδικότερα τώρα με το ζήτημα της κακοκαιρίας.
Θεωρούμε απαράδεκτο το ότι μας αφήσατε χωρίς ΚΤΕΛ το διάστημα του παγετού, και για αυτό δεσμευόμαστε να επανέλθουμε άμεσα με το ¨ζωντάνεμα¨ του Φοιτητικού Συλλόγου
Εστιών και με νέες ενέργειες για το δίκαιο και μακροχρόνιο αίτημα των εστιακών φοιτητών για δωρεάν και τακτική μετακίνηση από και προς τις φοιτητικές εστίες Χίου.

Με εκτίμηση,
Διαμένοντες των φοιτητικών κατοικιών Χίου
Η εφορευτική επιτροπή

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚλειστά σχολεία με τη βούλα… Αντιπεριφερειάρχη
Επόμενο άρθροΕΛΜΕ Χίου: Τρεις ημέρες ο Δήμαρχος, δύο ο Αντιπεριφερειάρχης, μετά ποιος θα πάρει σειρά;