Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία νεφροπαθών για την απομάκρυνση προϊσταμένης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

Διαμαρτυρία νεφροπαθών για την απομάκρυνση προϊσταμένης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

212

«Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Χίου και τα μέλη του παρακαλούν να επανεξετάσετε την απόφασή σας για την απομάκρυνση της προϊσταμένη μας», σημειώνει σε έγγραφο προς τη Διοίκηση του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, ο Σύλλογος Νεφροπαθών.
«Ο λόγος είναι ότι μας εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά, κάτι που χρειαζόμαστε εμείς που ζούμε με μηχανική υποστήριξη. Χρειαζόμαστε έμπειρο προσωπικό να μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις την ώρα της θεραπείας μας», σημειώνουν στο έγγραφό τους που πλαισιώνεται από 31 υπογραφές.
Μάλιστα την προσεχή Πέμπτη, 11/3, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποίηση και να μην πραγματοποιήσουν την αιμοκάθαρση όσοι και όσες αυτή την ημέρα είναι προγραμματισμένοι.

Αναφορά βουλευτή Αν. Μιχαηλίδη
Η σχετική επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών Χίου, κατατέθηκε ως Αναφορά στον Υπουργό Υγείας μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τον βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη.
Ζητώντας να εξαντληθούν τα περιθώρια διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Χίου, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει: «Ο εξαναγκασμός σε παραίτηση της προϊσταμένης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Χίου και η άμεση αποδοχή της από τη Διοίκηση του νοσοκομείου, έχει δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα λειτουργίας και μια έκρυθμη κατάσταση σε έναν κρίσιμο τομέα νοσοκομειακής φροντίδας.
Η υποβολή παραίτησης για λόγους ευθιξίας, όπως συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση, δεν προεξοφλεί και την άμεση αποδοχή της από την εκάστοτε Διοίκηση ή προϊστάμενη αρχή. Εν προκειμένω, θα πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας μιας ευαίσθητης μονάδας του νοσοκομείου. Οι αιμοκαθαιρόμενοι νεφροπαθείς, λόγω της διαρκούς παρουσίας στη μονάδα, αναπτύσσουν ιδιαίτερους δεσμούς με το προσωπικό της, τους οποίους η Διοίκηση του νοσοκομείου θα όφειλε να σεβαστεί».
Να θυμίσουμε ότι στις 28/2/21 είχε γίνει η σχετική καταγγελία από το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, για να ακολουθήσει ανταπάντηση από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio/chios

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Κάτι κινείται” για την ανάδειξη του Λωβοκομείου
Επόμενο άρθροΩράριο Φαρμακείων με “βαθύ κόκκινο”