Αρχική Νέα Τοπικά Διάσωση προσφύγων σε Οινούσσες και Αγία Ελένη

Διάσωση προσφύγων σε Οινούσσες και Αγία Ελένη

132

Εξι πρόσφυγες εντόπισαν πρωινές ώρες της Τρίτης, 30 Ιουλίου 2019, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τους εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ελένης ν. Χίου να επιβαίνουν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωσή τους οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Ανάλογο περιστατικό αλλά με 28 πρόσφυγες σημειώθηκε πρωινές ώρες Δευτέρας, 29/7/19.
Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, από το πλήρωμα ναυαγοσωστικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του σκάφους προχώρησε στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, ενώ συνελήφθη ένας 22χρονος αλλοδαπός ως ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Η δεξιά τσέπη του ράσου” στο cine-ΚΗΠΟΣ, 31/7-1/8
Επόμενο άρθροΛιμάνι Χίου: Ασκηση εξουδετέρωσης εκρηκτικού μηχανισμού