Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!- Συμμετοχή Ατόμων με Αναπηρία στην απεργία 14/3/2019

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!- Συμμετοχή Ατόμων με Αναπηρία στην απεργία 14/3/2019

70

“Η Π.Ο.Α. με Α.Β.Α στο πλαίσιο της Πανελλήνιας κινητοποίησης της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., συμμετέχει και στηρίζει την απεργία της 14ης Μαρτίου 2019, ημέρα Πέμπτη, των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, γιατί οι διεκδικήσεις που προβάλλονται σε αυτήν αφορούν άμεσα τα ΑμεΑ και τις οικογένειές μας”, και καλούνται όλοι σε συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Χίου, την Πέμπτη, 14/03/2019και ώρα 10 το πρωί..
.
Η Υποστελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων και οι ελλείψεις γιατρών ειδικοτήτων , όπως Νευρολόγου, Παιδοψυχίατρου, Ογκολόγου, Οδοντιάτρου-Ορθοδοντικού, Δερματολόγου, Φυσιάτρου, κ.λ.π., καθώς επίσης η έλλειψη Μονάδας ημερήσιας φροντίδας για την εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών, των Ατόμων με ΣΚΠ, κ.λ.π., και η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, οδηγούν του κατοίκους των νησιωτικών περιοχών σε συχνές μετακινήσεις, οι οποίες είναι οικονομικά δυσβάστακτες, και όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν επιδεινώνουν την κατάσταση της υγείας τους, με μοιραίο πολλές φορές αποτέλεσμα.
Τα ΑμεΑ, οι χρόνια πάσχοντες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό πληθυσμού που πλήττεται άμεσα από τη συνεχή υποβάθμιση των νοσοκομείων και των Α΄θμιων Μονάδων Υγείας.
Καλούμε όλους τους Φορείς-Μέλη της ΠΟΑ με ΑΒΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να συμμετάσχουν στην Πανελλήνια απεργία της ΠΟΕΔΗΝ, να προβάλλουν τα αιτήματά τους , σύμφωνα με τις ανάγκες σε κάθε νησί.
Συνάδελφοι,
Η συμμετοχή μας στην απεργία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων στον τομέα της Υγείας και για το λόγο αυτό σας καλούμε να πλαισιώσατε τις κατά τόπους απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με το προσωπικό των Νοσοκομείων.
Η σωστή λειτουργία των νοσοκομείων μας κρατά στον τόπο μας και μας εξασφαλίζει αξιοπρεπή ζωή.
Στη Χίο θα συγκεντρωθούμε στο Νοσοκομείο Χίου, την Πέμπτη, 14/03/2019
και ώρα 10 το πρωί.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚώστας Μουτζούρης- Άλμα Ανάπτυξης: «Το αφήγημα Καλογήρου καταρρέει σε βάρος των πολιτών»
Επόμενο άρθροΑθήνα – Σμύρνη: Ξεκινάει 2 Ιουνίου καθημερινή σύνδεση με ferry – Γιατί οι Τούρκοι ανοίγουν την γραμμή