Αρχική Νέα Τοπικά Διερευνητικές επαφές για νέο ΕΣΠΑ του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου στη Χίο

Διερευνητικές επαφές για νέο ΕΣΠΑ του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου στη Χίο

66

Συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και κατοίκων του νησιού, όπου συζητήθηκαν και τα θέματα περιφερειακού σχεδιασμού ενόψει του νέου Επιχειρησιακού Ευρωπαϊκού Προγράμματος, πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Χίο, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Στις συναντήσεις του με τους Αντιπεριφερειάρχες και τα υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε Χίου ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την πορεία των έργων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια στη Χίο.
Στη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρματζη συζητήθηκαν εκτενώς τα ενταγμένα και υπό ένταξη έργα του πρωτοβάθμιου ΟΤΑ του νησιού.
Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε επίσης τα γραφεία της Εθελοντικής Ομάδας «Όμικρον» που έχει έντονη παρουσία σε θέματα δασοπυρόσβεσης και πλημμυρών στο νησί, ενώ συνομίλησε με τον Πρόεδρο των «Φίλων Μονοπατιών Χίου», Γιώργο Χαλάτση. Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους της διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου Χίου και τους επαγγελματίες της τουριστικής ζώνης του Καρφά.

Στα Καρδάμυλα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους της περιοχής, όπου του τέθηκαν τα θέμα πληθυσμιακής συρρίκνωσης της βόρειας Χίου, δηλώνοντας πρόθυμος να αναλάβει πρωτοβουλία συνάντησης με τον εφοπλιστικό κόσμο των Καρδαμύλων για την από κοινού σύνταξη και οικονομική στήριξη ενός συνολικού σχεδιασμού για την περιοχή.

Επίσης ο Περιφερειάρχης συμφώνησε για την εκπόνηση μελέτης εξακρίβωσης των υδατικών αποθεμάτων της Βορειοανατολικής Χίου, από την οποία -όπως είπε- θα καθοριστεί η τύχη του ημιτελούς φράγματος Σαραπιού από το 2010, έργο που είχε ξεκινήσει η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Στη Βολισσό ο κ. Μουτζούρης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με νέους επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν ως η κρίσιμη μάζα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της περιοχής.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Οι επαφές με τους φορείς και τους κατοίκους της Χίου θα συνεχιστούν, παρά τη διαπίστωση του σεβασμού τους στο έργο της Περιφερειακής Ενότητας. Ο αναγκαίος σχεδιασμός προϋποθέτει εντατική διαβούλευση και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και στις επόμενες επισκέψεις στη Χίο”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεριφερειάρχης Β. Αιγαίου κατά Νέας Δομής στο Θόλος
Επόμενο άρθροΔιαμαρτυρία για να μην κλείσει το γραφείο ΕΛ.ΤΑ. στη Βολισσό Χίου