Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Διεθνής Ναυτιλιακή Σύνοδος Κορυφής Χίου – Διάλογος μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και ναυτιλιακής...

Διεθνής Ναυτιλιακή Σύνοδος Κορυφής Χίου – Διάλογος μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και ναυτιλιακής βιομηχανίας

117

Το 1ο Διεθνές Ναυτιλιακό Συνέδριο Χίου πραγματοποιείται την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023, από το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Αυτή η 1η Σύνοδος Κορυφής, σύμφωνα με τους διοργανωτές, απευθύνεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους εφοπλιστές, σε ανώτατα στελέχη του ναυτιλιακού τομέα και σε εκπροσώπους διεθνών οργανισμών και είναι υπό την αιγίδα του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η θεματολογία του Συνεδρίου είναι η ακόλουθη:
• Δημιουργία μιας μοναδικής πλατφόρμας δικτύωσης για τη ναυτιλιακή κοινότητα.
• Συζήτηση και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και πρακτικής γνώσης.
• Αποκαλύπτοντας τις μελλοντικές τάσεις και προκλήσεις σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον παγκόσμιας ναυτιλίας.
• Χάραξη ενός αποτελεσματικού χάρτη πορείας που συνδέει την έρευνα με την εφαρμογή.

Οι εκδηλώσεις στο Αμφιθέατρο “Γιάννης Καραλής” του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα ξεκινήσουν στις 9.00 το πρωί της Παρασκευής με την εναρκτήρια ομιλία να πραγματοποιείται από τον Δρ Εμμανουήλ Κουτουλάκη, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Πέρα από τις συνεδρίες που είναι προγραμματισμένες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Χαράλαμπος Φαφαλιός, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας με θέμα:
«Οι επιπτώσεις του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (ΣΕΔΕ) στη Ναυτιλία και το Περιβάλλον» και ο Συμεών Παληός, Ναυπηγός και Ναυτικός Μηχανικός, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Diana Shipping Inc. με θέμα “Χρηματοδότηση πλοίων από το 1900 έως σήμερα”.
Οι τελικές παρατηρήσεις στη λήξη του 1ου Συνεδρίου, περί τις 14.45 το μεσημέρι της Παρασκευής, θα γίνουν από τον Καθηγητή Σεραφείμ Κάπρο, Πρόεδρο του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Αναγόρευση Δ. Φαφαλιού
Σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συγκεκριμένα του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, θα αναγορευθεί, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο Δημήτρης Φαφαλιός, Πρόεδρος Intercargo, Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη, 28/9, στις 6.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Διαφήμιση