Αρχική Νέα Τοπικά Δικαστική απόφαση υπέρ του Δήμου Χίου για επιστροφή χώρου του ΚΥΤ της...

Δικαστική απόφαση υπέρ του Δήμου Χίου για επιστροφή χώρου του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ

25

Στο Δήμο Χίου οφείλει να αποδώσει το Ελληνικό Δημόσιο τη ΒΙΑΛ, όπου λειτουργεί το Κέντρο Υποδοχής και Καταγραφής προσφύγων- μεταναστών Χίου Με ημερομηνία 31/12/20, εκδόθηκε η δικαστική απόφαση για την αγωγή που είχε καταθέσει το Μάρτιο του 2019 η τότε Δημοτική Αρχή Χίου. Σε σχετική ανακοίνωση η Δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Χίο», εκφράζοντας την ικανοποίησή της σημειώνει:

«… Έστω τώρα, δύο χρόνια μετά τη λήξη του παραχωρητηρίου, το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αποδώσει το ακίνητο στον Δήμο της Χίου. Όσα προσκόμματα και εάν βρεθούν μπροστά, η ΒΙΑΛ πρέπει να αποδοθεί στον Δήμο της Χίου», τονίζει η Πρωτοβουλία για τη Χίο. Ως παράταξη που βρισκόταν στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Χίου εκείνη την περίοδο , επισημαίνει και τα οφέλη από το πέρασμα του χώρου της ΒΙΑΛ στο Δήμο, απαντώντας εμμέσως έτσι και στην κριτική που της είχε ασκηθεί για την επιλογή συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο για την παραχώρηση του χώρου.

«Η κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου της Χίου, για τις οποίες προορίζεται το ακίνητο, μπορεί να γίνει πλέον μέσα σε ένα ευρύτερο επιχειρηματικό πάρκο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει η ΒΙΑΛ, μαζί με γειτονικές ιδιοκτησίες. Η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, η συνεργασία της επιχειρηματικής κοινότητας και του Δήμου της Χίου, είναι προαπαιτούμενα για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα, στην οικονομική αναζωογόνηση που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή και η Χίος», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης του Μανώλη Βουρνού.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση ελήφθη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Χίου, υπό τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Χίου Ευστάθιο Μερκούρη. Από την πλευρά των εναγομένων, το Ελληνικό Δημόσιο προκατέθεσε έγγραφες προτάσεις δια της πληρεξούσιας δικηγόρου, ενώ το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δεν έπραξε κάτι ανάλογο..
Η σύμβαση έληξε στις 6-1-2019 και εν συνεχεία ο Δήμος Χίου δεν δέχθηκε για την ανανέωση ακόμα δύο ετών, οπότε στις 21-3-2019 κατέθεσε την ένδικη αγωγή.
Πάντως επισημαίνεται ότι η απόφαση δεν μπορεί να είναι άμεσα εκτελεστή τόσο γιατί ο Δήμος Χίου δεν παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς θα χρησιμοποιήσει το χώρο και κατά δεύτερο γιατί διαμένει μεγάλος αριθμός ατόμων που αιτούνται διεθνούς προστασίας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Με συνεργάτη την επιστήμη”, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη Χίο
Επόμενο άρθροΤροχαίο δυστύχημα στη Χίο με θύμα 68χρονο