Αρχική Νέα Τοπικά Δηλώσεις και πρόγραμμα εκδηλώσεων για επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Δηλώσεις και πρόγραμμα εκδηλώσεων για επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

86

Με την τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου θα γιορταστεί η 28η Οκτωβρίου.
Η εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας θα γίνει από τον Γεώργιο Γαρρή, Διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χίου.
Θα ακολουθήσει στις 1.00 το πρωί, Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.
Επίσης θα γίνει εκφώνηση επετειακών κειμένων και τραγουδιών από τον εξώστη της Περιφερειακής Ενότητας Χίου το πρωί της 28ης Οκτωβρίου.

Στο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος σημειώνει μεταξύ άλλων:
“… Με σεβασμό και ταπεινότητα τιμούμε όλους τους ήρωες του 1940 που με ελάχιστα εφόδια και εξοπλισμό, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες ύψωσαν το εθνικό τους ανάστημα για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, λέγοντας ένα ηχηρό «όχι» στο φασισμό.
Είμαστε υπερήφανοι για τους ήρωες μας. Συνεχίζουν να μας εμπνέουν και να μας διδάσκουν, ότι η ελευθερία κερδίζεται με αρετή και τόλμη, με προσπάθεια και θυσίες. Έχοντας τον αγώνα των προγόνων μας ως φωτεινό παράδειγμα οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε την ενότητα, την ομοψυχία και την προσήλωση στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια, μακριά από διχασμούς. Με δύναμη, ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία να ζούμε το παρόν και να σχεδιάζουμε το μέλλον”.

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης αφού επισημαίνει ότι φέτος έχουμε διαφορετικό πλαίσιο δεδομένης της πανδημίας τονίζει:”

“Ωστόσο, εκείνο το βροντερό μήνυμα του 1940 εξακολουθεί να ηχεί στο μυαλό και την ψυχή μας, θυμίζοντας τους ανεξίτηλους αγώνες για ελευθερία και εθνική υπερηφάνεια, αλλά και το ηρωικό παρελθόν από το οποίο δεν παύουμε να εμπνεόμαστε. Από τους ανθρώπους που έγραψαν ιστορία και αποτελούν πρότυπα γενναιότητας και ανιδιοτέλειας για τους σημερινούς πολλούς και ετερόκλητους αγώνες που συνεχίζουμε να δίνουμε με πίστη σε όλες τις αξίες και τα ιδανικά, τα οποία πρεσβεύουμε ως Έλληνες και διαχρονικά μας χαρακτηρίζουν ως λαό…
“Από αυτό το ηρωικό και ιστορικό ΟΧΙ, αξίζει όλοι μας να αντλήσουμε δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον, κατανοώντας αυτά που μπορούμε να καταφέρουμε όταν είμαστε ενωμένοι και ομόψυχοι!
Τιμή, δόξα και ευγνωμοσύνη στο Αθάνατο έπος του 1940, έχοντας στο μυαλό ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΙΟΥ για 28η Οκτωβρίου: Μας δείχνει το δρόμο για ένα μέλλον χωρίς νοσταλγούς του ναζισμού
Επόμενο άρθροΣυγκινεί το μήνυμα του πιλότου F16 για την 28η Οκτωβρίου (video)