Αρχική Νέα Τοπικά Δημοτική Αρχή: αλλάζει πάλι θέση για βρεφονηπιακό σταθμό στη Βέσσα

Δημοτική Αρχή: αλλάζει πάλι θέση για βρεφονηπιακό σταθμό στη Βέσσα

44

Αλλάζει και πάλι θέση η Δημοτική Αρχή Χίου στο θέμα της δημιουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο χωριό Βέσσα της Δημοτικής Ενότητας Μαστιχοχωρίων.

Δέκα μέρες μετά τη Λαϊκή Συνέλευση στο χωριό και την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών πως συνεχίζονται οι διεργασίες για τη μετατροπή του παλιού Δημοτικού Σχολείου σε βρεφονηπιακό σταθμό, με δελτίο τύπου ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν μπορεί να συμβεί αυτό.

Τονίζει πως “υφίστανται ήδη αποφάσεις, η 393/2019 για αποδοχή ένταξης και η 503/19 για την υπογραφή συμβάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτές οι αποφάσεις αλλάζουν μόνο με νέες αποφάσεις που καθιστούν τις προηγούμενες άκυρες, επομένως συζητάμε για προβληματισμούς και όχι απόφαση του Αντιδημάρχου”, αναφέρει.

Καμία από τις κυριότερες προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία του εν λόγω βρεφονηπιακού σταθμού στη Βέσσα δεν υφίστανται.
1. ΦΕΚ ίδρυσης με ότι αυτό συνεπάγεται (χώροι- χωρητικότητα -οικονομοτεχνική για διασφάλιση λειτουργικών δαπανών κλπ
2. μελέτη για το κτηριακό
3. χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου (60.000 ευρώ από leader δεν φτάνουν)”.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία στηρίζονται σε πρόχειρο “εσωτερικό” σημείωμα των τεχνικών υπηρεσιών που δεν φέρει υπογραφή.

Επίσης βάσει του σημειώματος, το παλαιό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 20 παιδιά ενώ οι σημερινές ανάγκες στη Δημοτική Ενότητα Μαστιχοχωρίων είναι για 24.
Όμως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος, η Δημοτική Αρχή επιθυμεί έναν σταθμό δυναμικότητας έως και 40 παιδιών. Ζητεί έτσι από την Τοπική Κοινότητα Βέσσας να παράσχει αυτή τη δυνατότητα αν θέλει το σταθμό στο χωριό.

“Στη λαϊκή συνέλευση, οι ανέξοδες και ανέφικτες προτάσεις πήραν χειροκροτήματα και αυτός που είπε την αλήθεια πήρε ύβρεις και χλευασμό. Ας γνωρίζουν πως για μένα προσωπικά, το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, αξία έχει η φωνή και το χειροκρότημα της συνείδησής μας”, σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Ξενάκης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕορτασμός του Αποστόλου Παύλου στις Οινούσσες
Επόμενο άρθροΚλειστός για τη μεταφορά ανεμογεννητριών ο δρόμος Σπαρτούντας- Πισπιλούντας