Αρχική Νέα Τοπικά Δημοτική Επιτροπή Χίου: Ζητά τήρηση προγραμματικών συμβάσεων με Περιφέρεια

Δημοτική Επιτροπή Χίου: Ζητά τήρηση προγραμματικών συμβάσεων με Περιφέρεια

50

Τους κανόνες που θα διέπουν τις Προγραμματικές Συμβάσεις μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, θέλει να ξεκαθαρίσει η νέα Δημοτική Αρχή Χίου, μετά την εμπλοκή που παρουσιάζεται σε σχετικά έργα του Δήμου Χίου. Στην τελευταία Δημοτική Επιτροπή και στην εισήγηση του αντιδημάρχου των Τεχνικών υπηρεσιών Δημήτρη Πατελίδα, για παράταση 12 μηνών για το έργο οδοποιίας στην πόλη της Χίου επισημάνθηκε ότι ένας από τους λόγους που ζητείται παράταση είναι γιατί δεν έχει πληρωθεί ένταλμα ύψους 600.000 ΕΥΡΩ από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Για το έργο, έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. ΕΥΡΩ και έχει εκτελεστεί προς το παρόν το 50% αυτού. Στα ερωτήματα των μελών της Δημοτικής Επιτροπής ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλαφής εξήγησε ότι αν και η Σύμβαση έχει περάσει από Ελεγκτική Επιτροπή, εντούτοις η Οικονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας βρίσκει κωλύματα. «Είναι μια αρρυθμία που πρέπει να κανονιστεί και να τελειώσει» σημείωσε ο κ. Μαλαφής, ζητώντας τήρηση των Προγραμματικών Συμφωνιών. Παράλληλα τόνισε ότι ζητείται ετήσια παράταση, έτσι ώστε πριν ασφαλτοστρωθούν δρόμοι να αντικατασταθούν όπου είναι δυνατόν οι αμιαντοσωλήνες.

Ομόφωνα έγινε δεκτή η εισήγηση, ενώ το μέλος της Επιτροπής και απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χίου Βασίλης Μυραγκός σημείωσε ότι αντίστοιχη περίπτωση έχει και η ΔΕΥΑΧ. Σε έργο αφαλάτωσης όπου έγινε μέσω Προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, δεν έχει καταβληθεί το ποσό των 410.000 ΕΥΡΩ που κόστισε το έργο.

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε, ομόφωνα, να κατατεθεί αγωγή κατά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τις οφειλές της σε ενοίκια και λογαριασμούς ρεύματος, ύψους 87.400 ΕΥΡΩ. Πρόκειται για το χώρο στο Δημοτικό κτήριο της οδού Οινοπίωνος που νοικιάζεται από την Περιφέρεια για γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο Δήμος έχει ζητήσει επίσης να αποδοθεί ο χώρος από την Περιφέρεια για δική του χρήση.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση