Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Δράσεις στη Χίο για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δράσεις στη Χίο για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

72

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5 Ιουνίου στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χίου σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες και άλλους φορείς, με κοινή ώρα έναρξης των δράσεων στις 10.00 το πρωί.

Καθαρισμοί παραλιών, αλσυλλίων και δενδροφυτεύσεις συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των τοπικών κοινοτήτων.

“Ο καθένας μας ξεχωριστά έχει τη δύναμη να συμβάλλει ενεργά και ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση αλλά με συνεργασία  μεταξύ μας μπορούμε περισσότερα.
Με γνώμονα τα παραπάνω δίνουμε ραντεβού την Κυριακή 5 Ιουνίου σε διάφορα σημεία σε κάθε Δημοτική Ενότητα και σας προσκαλούμε όλους ώστε να γνωριστούμε, να συνομιλήσουμε και να συμβάλουμε με τη συμμετοχή μας στην επίλυση των περιβαλλοντικών ζητημάτων του τόπου μας», σημειώνει σε μήνυμά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου Παναγιώτης Μανδάλας.

Τόποι δράσεων ανά Δημοτική Ενότητα

ΔΕ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ: Στην Παραλία Βλυχάδας, στις 10.30 το πρωί, με τη συμμετοχή της Κοινότητας Καρδαμύλων και εθελοντών.

ΔΕ ΑΜΑΝΗΣ: Με τόπο δράσης το Λιμένα και την Μαρίνα Λιμνιών, συμμετέχει το  Συμβούλιο της Κοινότητας Βολισσού, η εθελοντική ομάδα «ΟΜΙΚΡΟΝ»- Παράρτημα Βολισσού, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σχολείων Βολισσού, ο εκπολιτιστικός σύλλογος και χορευτικό συγκρότημα «Όμηρος» και η ομάδα εθελοντών Βολισσού.
Θα γίνει συλλογή σκουπιδιών και δενδροφύτευση (τα δέντρα προσφέρουν η  εθελοντική ομάδα «ΟΜΙΚΡΟΝ» και ο κ. Θωμάς Τσολάκης).

ΔΕ  ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ: Η Κοινότητα των Θυμιανών μεταφέρει τη δράση της στην παραλία του μέγα Λιμνιώνα, με τη συμμετοχή επίσης του Πολιτισιτκού Συλλόγου ΜΕΟΘ, της Goldair Handling και εθελοντών.
Ενώ η Κοινότητα Νεοχωρίου καλεί στο Πάρκο Νεοχωρίου όπου συμμετέχουν επίσης ο ΠΕ Σύλλογος Νεοχωρίου «Άγιος Μηνά», ο ΑΟ ΑΤΛΑΣ Νεοχωρίου και ο Συνεταιρισμός  Μαστιχοκαλλιεργητών Νεοχωρίου

ΔΕ ΙΩΝΙΑΣ: Η Κοινότητα Καλλιμασιάς πραγματοποιεί καθαρισμό της παραλίας του  Αγίου Αιμιλιανού, με τη συμμετοχή επίσης εθελοντών και της Εθελοντικής Ομάδα Ιωνίας.
Η κοινότητα Νενήτων, επίσης, θα πραγματοποιήσει δράσεις στους κόμβους των δύο εισόδων του χωριού. Σημείο συγκέντρωσης είναι το παρατηρητήριο  της εθελοντικής ομάδας  και συμμετέχουν στη δράση ο Σύλλογος Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Ιωνίας και εθελοντές.

ΔΕ ΚΑΜΠΟΧΩΡΩΝ: Στην Κοινότητα Δαφνώνα, ο τόπος δράσης είναι το δασάκι «Μήλου», όπου συμμετέχουν επίσης ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος  Δαφνώνα και η Π.Ο. Δάφνη

ΔΕ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ: Η Κοινότητα Μεστών, θα προχωρήσει στον καθαρισμό της παραλίας «Διδύμα» δίπλα από το Λιμένα Μεστών, με συμμετοχή της Εθελοντικής Ομάδα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης Μεστών και εθελοντών.
Στην Κοινότητα Λιθίου, η δράση θα πραγματοποιηθεί στο νέο αλσύλλιο στη θέση «Πλάτωμα». (Σημείο συγκέντρωσης η Αγία Μαρίνα Βέσσας). Συμμετέχουν η Εθελοντική Ομάδα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης Λιθίου και κάτοικοι του Λιθίου.

ΔΕ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ: Στο Βροντάδο, η δράση μεταφέρεται στο δάσος της Κλειδούς με τη συμμετοχή της εθελοντικής ομάδας «ΟΜΙΚΡΟΝ» και εθελοντών.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ: πρώτο σημείο δράσης είναι η παραλία του Ναυτικού Ομίλου Χίου, με τη συμεμτοχή της Περιβαλλοντικής Εθελοντικής Ομάδας Πανεπιστημίου Αιγαίου «Aegean Greeners»
Δεύτερο σημείο δράσης η Παραλία Αγ. Παρασκευής Καστέλου (Τάγμα Δεσπότη) και το παραλιακό μέτωπο  από Νοσοκομείο έως τη Δασκαλόπετρα, με συμμετοχή της Ακαδημίας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση Προμηθευτικής για τα επισκέψιμα Σπήλαια της Χίου
Επόμενο άρθροΠανεπιστήμιο Αιγαίου: Προκήρυξη θέσεων για μεταπτυχιακές σπουδές στην “Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας”