Αρχική Νέα Αθλητικά ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου- Σάμου: Ερωτηματικά για ποιότητα έργου αντικατάστασης ταρτάν Δημοτικού Σταδίου...

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου- Σάμου: Ερωτηματικά για ποιότητα έργου αντικατάστασης ταρτάν Δημοτικού Σταδίου (video)

101

Την ποιότητα των εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο Δήμου Χίου αμφισβητεί το παράρτημα του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου- Σάμου, δεδομένο όπως ισχυρίζεται στις εργασίες αντικατάστασης του τάπητα του στίβου δεν τηρείται η τεχνική μελέτη.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της Ενωσης Αθλητικών Σωματείων (ΕΑΣ) ΣΕΓΑΣ Χίου –Σάμου Δημήτρης Κάβουρας σημείωσε:
«Αυτό που με απασχολεί είναι να παραλάβουμε έναν τάπητα με σωστές προδιαγραφές ούτως ώστε οι αθλήτριες και οι αθλητές μας να μπορούν να αγωνιστούν σωστά και δεύτερο σαν έλληνας φορολογούμενος πολίτης θέλω να ασφαλιστούν οι 300.000 ΕΥΡΩ που θα κοστίσει αυτή η διαδικασία».

Το έργο που έχει χρηματοδότηση 300.000 ΕΥΡΩ μέσω του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναφερόταν ως αντικατάσταση του τάπητα που είχε γίνει το 1999, κατά τους 13ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες και που για 15 περίπου χρόνια έδειξε εξαιρετική αντοχή.
Ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Πετρής στη συνέντευξη τύπου επισήμανε επίσης ότι «η τοποθέτηση του νέου υλικού γίνεται χωρίς να έχει προηγηθεί η αφαίρεση του παλιού, όπως προβλέπονταν στην τεχνική έκθεση του έργου».
Δίνοντας στοιχεία από την τεχνική περιγραφή του έργου, ο κ. Πετρής τόνισε ότι τώρα δίνεται για αυτό το έργο εγγύηση 3 χρόνων, όμως με τον τρόπο που εξελίσσεται, πιστεύουν ότι πολύ νωρίτερα θα αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οπως είπε, όταν διαπίστωσε πως δεν γίνεται ξύσιμο του πεπαλαιωμένου τάπητα, επικοινώνησε με τον ανάδοχο του έργου, ενώ υπήρξε και παρέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χίου. Εντούτοις ο ανάδοχος επικαλούμενος ιδιαίτερα σαθρό υπόβαθρο, κάτω δηλαδή από το κεραμιδί τάπητα, δεν προχώρησε στην αφαίρεση με τον τρόπο που περιέγραφε η τεχνική έκθεση αλλά προχώρησε σε επάλειψη με νέο υλικό. Ερωτηματικά θέτουν και για τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες κάτω από τις οποίες έγιναν οι εργασίες, που ξεπερνούσαν και τους 40 βαθμούς που έθετε η μελέτη. Παρόλο που όπως είπε ο τεχνικός σύμβουλος, στα σεμινάρια του ΣΕΓΑΣ συνιστάται το νέο ταρτάν να μην «πέφτει» σε θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών κελσίου.

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου- Σάμου: Ερωτηματικά για την ποιότητα του έργου αντικατάστασης ταρτάν Δημοτικού Σταδίου Χίου (video)
Δημοτικό Στάδιο Χίου

Ο Γ. Πετρής σημείωσε εξάλλου ότι «αν όντως είναι σαθρό το υπόστρωμα, τότε το επόμενο διάστημα το σαθρό θα πολλαπλασιαστεί από κάτω και τότε δεν θα μιλάμε για ένα ταρτάν που θα είναι σταθερής υπόβασης αλλά θα μοιάζει με χαλί… Αν θέλουμε να είναι μια λειτουργική δομή τότε θα έπρεπε να εξεταστεί από τώρα η αντικατάσταση του συνόλου του ταρτάν και όχι μόνο του πάνω στρώματος», πρόσθεσε, ζητώντας από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου να πάρει θέση.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΡόδος: Μαίνεται η πύρινη – εκκενώθηκαν οικισμοί – κάηκαν σπίτια και ξενοδοχεία
Επόμενο άρθροΓιάννης Μαλαφής, επικεφαλής στο συνδυασμό “Χίος για όλους”