Αρχική Green Life Ανθρώπων Ιστορίες Εκδήλωση- Εκθεση ντοκουμέντων για τα 60 χρόνια από το θάνατο του Φώτη...

Εκδήλωση- Εκθεση ντοκουμέντων για τα 60 χρόνια από το θάνατο του Φώτη Αγγουλέ

114

Το μεγάλο λαϊκό ποιητή της προσφυγιάς Φώτη Αγγουλέ.
Εκείνον, που ύμνησε με την ποίησή του αυτούς που «έχουνε μια ζεστή καρδιά, δυο ροζιασμένα χέρια», που «απ’ τον ίδρο τους ανθοβολούν οι κάμποι και απ’ τις φλόγες τους φωτίζεται η ζωή», τιμούν 60 χρόνια από το θάνατό του η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ και το Παράρτημα Χίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕ-ΔΣΕ),

“Αυτός ήταν ο μεγάλος Χιώτης κομμουνιστής ποιητής, ένας ακόμα αλύγιστος της ταξικής πάλης σε όλες τις συνθήκες, δίπλα στο Κόμμα του το ΚΚΕ.
Διοργανώνουμε πολιτική-ιστορική και πολιτιστική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση των 60 χρόνων από το θάνατό του, την Τρίτη 26 Μάρτη 2024, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου στις 6.30 μ.μ. για το λαό και τη νεολαία των νησιών μας (Χίος, Ψαρά, Οινούσσες).

Στο μυαλό αντηχούν τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου για το Φώτη Αγγουλέ, στο ποίημα που του αφιέρωσε όταν ήταν άρρωστος το 1958 (Φυλακισμένο Θαλασσοπούλι):
«Και ο ήλιος, Φώτη, που περιμένουμε είναι μεγάλος κι είναι δίκαιος ‒ δε θα ξεχάσει να μας κρατήσει ένα χοντρό κομμάτι φως στο μερτικό μας».

Στο Ομήρειο θα λειτουργεί έκθεση με αρχειακό ιστορικό υλικό – της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ -σχετικά με τη ζωή του Φώτη Αγγουλέ και της περιόδου των εξορίστων αντιφασιστών αγωνιστών Χιωτών στη Μέση Ανατολή.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό, τη νεολαία, τους μαθητές και φοιτητές και θα συνοδεύεται με σχετική ιστορική ενημέρωση.
Πρόσκληση σε όλους και όλες να την επισκεφθούν για να τον γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα.
Χίος, 5 Μάρτη 2024

Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ

Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας – Παράρτημα Χίου

Διαφήμιση