Αρχική Νέα Τοπικά Εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών- 800 γυναίκες σε 8 χρόνια...

Εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών- 800 γυναίκες σε 8 χρόνια ζήτησαν βοήθεια στη Χίο (video)

211

Περισσότερες από 800 γυναίκες, από τη Χίο αλλά και εκτός νησιού, έχει στηρίξει το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του από το 2014.
Όπως τόνισε η Κοινωνική λειτουργός Κατερίνα Κυριαζή, είναι περισσότερες πλέον οι γυναίκες που μιλάνε και απευθύνονται στο Κέντρο ζητώντας τη στήριξή του. Και σημειώνοντας ότι είναι ένα θέμα που αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, εκτός από την κα Κυριαζή, μίλησαν οι:
– Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Γιώργος Πατεριμός,
– Γιάννης Νέος κοινωνικός Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας και
– Λευτέρης Μπλάτζιος, μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ., στα πλαίσια των δράσεων που γίνονται για την 25η Νοεμβρίου, που είναι η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο με θέμα «25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών». Θα παρουσιαστούν εισηγήσεις ειδικών από διαφορετικούς χώρους.

Επίσης την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 θα υλοποιηθεί καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με τοποθέτηση αυτοκόλλητων με συνθήματα σχετικά με την έμφυλη βία, σε διάφορους χώρους (όπως καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες).
Να σημειωθεί ότι πανελλαδικά λειτουργούν 25 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών καθώς και των παιδιών τους.
Σημειώνοντας στην αλλαγή των αντιλήψεων και το ότι πλέον καταγγέλλονται τα περιστατικά, αλλά και τα δικαστήρια τιμωρούν με αυστηρές ποινές του δράστες, σημειώθηκε ότι και στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου λειτουργεί τμήμα για την ενδοοικογενειακή βία.

Διαφήμιση