Αρχική Νέα Οικονομία Εκδήλωση για την Αιγνουσιώτικη ναυτιλία στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Εκδήλωση για την Αιγνουσιώτικη ναυτιλία στο Ίδρυμα Ευγενίδου

217

Εκδήλωση με θέμα «Συλλογικότητα & Υπέρβαση: Η διεθνής διάσταση της Οινουσσιακής Ναυτιλίας», πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη, 12 Μαΐου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που διοργανώνεται από την Isalos.net, εκπρόσωποι συλλογικών φορέων των Οινουσσών, Αιγνουσιώτες επικεφαλής και διευθυντές ναυτιλιακών οίκων, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και αξιωματικοί Ε.Ν. θα παρουσιάσουν τις συνθήκες μέσα από τις οποίες η ναυτιλία των Οινουσσών κατόρθωσε να εδραιωθεί ως σημαντική κοιτίδα επιχειρηματικότητας και ναυτοσύνης με διεθνή εμβέλεια.

Η συζήτηση θα εστιαστεί τόσο στη ναυτική παράδοση των Οινουσσών, όσο και στις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και λήψης στρατηγικών αποφάσεων, που διέκριναν -και εξακολουθούν να διακρίνουν- τους Αιγνουσιώτικους ναυτιλιακούς Οίκους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν επίσης δύο ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας, τα οποία αναδεικνύουν αφενός τη μοναδικότητα του Αρχιπελάγους των Οινουσσών και αφετέρου τη ναυτική παράδοσή του.

Η επιμορφωτική συνάντηση πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και με τη συνεργασία του Δήμου Οινουσσών, του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών» και του Ταμείου Ευπραγίας Οινουσσών στις 12 Μαΐου 2022 και ώρα 18:30 – 20:00, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα (είσοδος από Πεντέλης 11, Παλαιό Φάληρο).

Θα συμμετάσχουν οι:
– Γεώργιος Δανιήλ, Δήμαρχος Οινουσσών
– Ιωάννης Γ. Λυγνός, Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών»
– Δημήτρης Λύρας, Ulysses Systems
– Ανδρέας Φουντούλης, καπετάνιος-Μέλος Δ.Σ. ΠΕΠΕΝ & HSQE Manager, TMS Bulkers Ltd.
– Ελένη Θανοπούλου, Καθηγήτρια- Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών- Πανεπιστήμιο Αιγαίου
– Δρ. Ηλίας Μπίσιας, Διευθυντής, Ναυτικά Χρονικά & Isalos.net
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δρ. Ιωάννης Λαγούδης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κώστας Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.
Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει ξενάγηση στην Επετειακή Έκθεση για τα 90 χρόνια των Ναυτικών Χρονικών, η οποία φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΨηφίσματα στη μνήμη Αλέξη Τσαρδάκα
Επόμενο άρθροΕργαζόμενοι στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ: Ζητούν να παραμείνει ανοικτό μέχρι να υπάρξει νέο