Αρχική Νέα Τοπικά Εκνευρισμός, πετροπόλεμος και σκηνές καμένες στη ΒΙΑΛ

Εκνευρισμός, πετροπόλεμος και σκηνές καμένες στη ΒΙΑΛ

295

Συμπλοκές μεταξύ αραβόφωνων (κύρια Παλαιστινίων) και Σομαλών σημειώθηκαν Παρασκευή βράδυ και συνεχίστηκαν το Σάββατο μέχρι τις μεσημεριανές ώρες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.
Οι αντιμαχόμενες ομάδες, κυρίως νεαρών ατόμων, επιδόθηκαν στον πετροπόλεμο με αποτέλεσμα να μεταφερθούν 12 τραυματίες στο Νοσοκομείο Χίου, ενώ έκαιγε η μία πλευρά τις σκηνές- παραπήγματα της άλλης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 13 σκηνές να καούν και γυναικόπαιδα και οικογένειες κυρίως να απομακρυνθούν από τον περιβάλλοντα χώρο της ΒΙΑΛ.

Αστυνομία και δυνάμεις των ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων προσπαθούσε να θέσει υπό έλεγχο η κατάσταση, ενώ πολλές φορές χρειάστηκε να επέμβουν οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
Τελικά η αστυνομία κατάφερε να πείσει τους «αρχηγούς» των δύο αντιμαχόμενων πλευρών να δώσουν τα χέρια και προς το παρόν να σταματήσουν οι συμπλοκές και να επέλθει ηρεμία.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου από το Αστυνομικό Τμήμα Χίου διενεργείται προανάκριση και σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία για έκνομες ενέργειες που διαπράχθηκαν βραδινές ώρες Παρασκευής στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ. Συνελήφθησαν 5 άτομα, ηλικίας από 21 έως 44 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται –κατά περίπτωση- για το αδίκημα της διατάραξης της κοινής ειρήνης και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι συλληφθέντες συμμετείχαν ενεργά σε επεισόδια και βιαιοπράγησαν κατά άλλων προσφύγων- μεταναστών, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν ξύλινο αντικείμενο και πέτρες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜ. Στάθης: η σιωπή εξάπτει επικίνδυνα τη φαντασία…
Επόμενο άρθροΓ. Πλακιωτάκης: φύλαξη θαλασσίων συνόρων στο μέγιστο βαθμό