Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Μαστίχας Χίου, με θέμα τη σημασία της θύμησης

Εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Μαστίχας Χίου, με θέμα τη σημασία της θύμησης

206

«…Σαν μια επίσκεψη αγαπημένη», είναι ο τίτλος της δράσης που με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20/11), οργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Η εκπαιδευτική δράση αφορά σχολικές ομάδες Ε’ και Στ’ Δημοτικού και θα γίνει το τριήμερο, Τετάρτη 23, Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Νοεμβρίου (ώρες 10:00-12:00).

Αρχικά, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση «απέναντι», και να δουν, μεταξύ άλλων, αντικείμενα που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες το 1922, πλαισιωμένα από λογοτεχνικά αποσπάσματα, επιστολές και μαρτυρίες που ζωντανεύουν τις ιστορίες τους.

Στη συνέχεια, λειτουργώντας ομαδικά και με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου Ειρήνης Πυρπάσου, θα κληθούν να δημιουργήσουν έναν κατάλογο με τα λιγοστά πράγματα που θα μπορούσε ένα παιδί να πάρει μαζί του για να θυμάται τον τόπο του ή την παιδική του ηλικία.
Στο τέλος, θα δημιουργήσουν ένα «θαυματοτρόπιο» που θα μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να μεταφέρει κάθε παιδί εκεί που ονειρεύεται! Η δράση έχει στόχο να αναδείξει τη σημασία της μνήμης και τρόπους με τους οποίους αυτή διατηρείται ζωντανή.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν, είναι όμως απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο Μουσείο Μαστίχας (τηλέφωνο 22710 72212- καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Να σημειώσουμε ότι η περιοδική έκθεση «απέναντι» παρουσιάζεται στο Μουσείο Μαστίχας Χίου (28.7.2022-31.12.2023), με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Διαφήμιση