Αρχική Green Life Διαδρομές Εκρυβε εκπλήξεις το αντάμωμα στα “λημέρια του Πέτικα”- ταλαιπωρία για 30 εκδρομείς

Εκρυβε εκπλήξεις το αντάμωμα στα “λημέρια του Πέτικα”- ταλαιπωρία για 30 εκδρομείς

1139

Μπροστά σε ένα απίθανο γεγονός βρέθηκαν 30 περίπου εκδρομείς στο χωριό Φυτά στη Βόρεια Χίο, που βρήκαν τα αυτοκίνητά τους (17 τον αριθμό) όλα με ξεφουσκωμένα λάστιχα και να λείπουν από 2 μέχρι και οι 4 βαλβίδες.
Ανταποκρινόμενοι στο διαδικτυακό κάλεσμα του συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη, φίλοι της λογοτεχνίας αλλά και συμμετέχοντες στο εργαστήρι λογοτεχνίας του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου υπό τον ίδιο, έφτασαν στην περιοχή για να περπατήσουν στα μέρη του Γιώργη Πέτικα· ήρωα του βιβλίου «Ανάμισης Ντενεκές», στα 10χρονα από την έκδοση του βιβλίου και στην εμφάνιση του συγγραφέα στη λογοτεχνία.

Φαίνεται λοιπόν, πως άγνωστος ή άγνωστοι, παραφύλαξαν μέχρι να απομακρυνθούν οι εκδρομείς πεζοπορώντας από τα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αφήσει έξω από το ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στους πρόποδες του Πελινναίου, και μόλις ανηφόρισαν προς τα λημέρια του Γιώργη Πέτικα, πήγαν και ακινητοποίησαν τα αυτοκίνητα.
Ενημερώθηκε η αστυνομία για το συμβάν, που σε λίγη ώρα έκανε έρευνα στο σημείο, ενώ οι κάτοικοι των γύρω χωριών μετά από τηλεφωνήματα κινητοποιήθηκαν.

Έτσι αφού βρέθηκε επαγγελματίας από την πόλη της Χίου με βουλκανιζατέρ που θα μπορούσε να βοηθήσει, πήγαν και έφεραν βαλβίδες ενώ άλλος κάτοικος με κομπρεσέρ προσέγγισε την περιοχή φουσκώνοντας τα λάστιχα των αυτοκινήτων.
Μέσα στο επόμενο δίωρο, το αρχικό σοκ και στενοχώρια αντικαταστάθηκε με διάθεση για εξερεύνηση της περιοχής που βρίθει ορχιδεών και άλλων αγριολούλουδων αλλά και στη συλλογή χόρτων με τα άγρια ραδίκια να κυριαρχούν.

Κάποιοι ανέφεραν και το πνεύμα του Γιώργου Πέτικα, που ευχαριστήθηκε από την παρέα και την κουβέντα που έγινε λίγες εκατοντάδες μέτρα από τη σπηλιά- κρησφύγετο του από το 1915 και για τρία χρόνια · γιορτάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο αυτά τα ξεχωριστά γενέθλια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο25η Μαρτίου: Αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 το doodle της Google.
Επόμενο άρθροΑυστηρό μήνυμα Τσίπρα προς Τουρκία από Ψαρά