Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις Αυτοδιοικητικές εκλογές- Ελένη Αμπανούδη: Η μείωση της ανεργίας στους νέους ο μεγάλος...

Αυτοδιοικητικές εκλογές- Ελένη Αμπανούδη: Η μείωση της ανεργίας στους νέους ο μεγάλος στόχος, συνέντευξη με την Τασσώ Γαΐλα

546

Η Ελένη Αμπανούδη, ηθοποιός και σκηνοθέτης, είναι μία από τις πλέον γνωστές κυρίες των Πολιτιστικών δρώμενων της Χίου.
Η κ. Αμπανούδη υπήρξε ιδρυτικό και ενεργό μέλος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βορείου Αιγαίου, ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στην πειραματική σκηνή. Επομένως σε συνδυασμό με τις λοιπές δράσεις της είναι και το κατάλληλο πρόσωπο για δράση σε θέματα πολιτισμού.
Είναι παντρεμένη με τον γνωστό Χιώτη λογοτέχνη Κώστα Αμπανούδη και είναι μητέρα δύο παιδιών της Βίνας και του Νίκου.
Η Ελένη Αμπανούδη “κατεβαίνει” υποψήφια με το δημοτικό συνδυασμό του Κώστα Τριαντάφυλλου ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΞΙΩΝ στο Δήμο Χίου.

Γιατί με την “Συμμαχία Αξιών”, τι σημαίνει για σας ο τίτλος κα Αμπανούδη;
Σημαίνει ότι συμμαχούν, συναγωνίζονται άξιοι, αξιόλογοι στην κοινωνία με γνώσεις και ποικίλες ικανότητες άνθρωποι, συμπολίτες μας, που έχουν οράματα για μια αναβαθμισμένη Χίο, που θέλει να καλύψει διάφορα κενά στη σύγχρονη ζωή, μέσα από δημοτικές λειτουργίες και διεκδικήσεις από το κράτος.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ελένη Αμπανούδη- υποψήφια με τηνΣυμμαχία Αξιών”
Συνέντευξη με την Τασσώ Γαΐλα

 

<…Για τη Χίο που όλοι ονειρευόμαστε χωρίς δεσμεύσεις κι εξαρτήσεις>. Μας αναλύετε τη φράση αυτή του επικεφαλής του συνδυασμού σας;
Καθένας και κάθε μια κ. Γαΐλα, το ερμηνεύει ανάλογα με τον βαθμό της ωριμότητας του και της συνείδησης του ως πολίτης. Όλοι γνωρίζουμε σ’ αυτό το μικρό τόπο τις δεσμεύσεις και τις εξαρτήσεις που δυστυχώς μπαίνουν σαν απαραίτητοι όροι σε κάθε εκλογές.

Κυρία Αμπανούδη ένα σχόλιο για τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νησί;
Έγιναν και γίνονται πολλών βαθμίδων και ειδών καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Βλέπω μεγάλο ενδιαφέρον για πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νησί. Θεατρικές παραστάσεις που έπρεπε να προβληθούν περισσότερο, και όσες προβλήθηκαν “ξεπούλησαν”.

Τι πιστεύετε ότι θα συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση των Πολιτιστικών δρώμενων στη Χίο; Πως θα επιτευχθεί η πολιτιστική ανέλιξη της Χίου;
Υπάρχει ενδιαφέρον ακόμα και για πιο ιδιαίτερες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στο νησί των τεχνών και των γραμμάτων. ‘Όπως και για μια ομοσπονδία όλων των πολιτιστικών σωματείων του νησιού υπό την αιγίδα του Δήμου (συντονισμός, αξιολόγηση, χρηματοδότηση) για να μη μένουν οι σύλλογοι απλές σφραγίδες.

Ποιο κα. Αμπανούδη –κατά την άποψη σας-, είναι το πρώτο και καυτό πρόβλημα της Χίου;
Το ποιο καυτό πρόβλημα του νησιού κ. Γαΐλα, είναι η μείωση της ανεργίας στους νέους για να μείνουν στο νησί.
Αλλά εξίσου σημαντικά είναι η ολοκλήρωση των έργων για την επάρκεια και ποιότητα του πόσιμου και αρδευτικού νερού, το δυσεπίλυτο κυκλοφοριακό της πόλης και η ανεξέλεγκτη χορήγηση αδειών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που επιφέρουν ηχορύπανση και “άλλα” στην καρδιά της πόλης.

Σ.σ.: Να θυμίσουμε στους θεατρόφιλους της Χίου ότι στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου η θεατρική ομάδα του Φ.Ο. Καρδαμύλων και στο Ανοικτό Θέατρο Καρδαμύλων Α. Λεμός θα παρουσιάσει το έργο <Μπαμπάδες με ρούμι> των Ρέππα-Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Ελένης Αμπανούδη.

Για το chiosnews.com
Τασσώ Γαΐλα
Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΛΑΣ: Καταγγέλλει την στάση του προέδρου της ΔΙΑΝΟΧ
Επόμενο άρθροΒιβλιοθήκη Κοραή: Συνέδριο για τον ποιητή Φρήντριχ Χαίλντερλιν, 18 – 22 Σεπτεμβρίου 2023 (Χίος και Σμύρνη)