Αρχική Απόψεις Aρθρα Έλεος με τις «εξυπνάδες», γράφει η Ευγ. Ασλανίδη

Έλεος με τις «εξυπνάδες», γράφει η Ευγ. Ασλανίδη

626

Μετά το μεγαλειώδες «Καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος», και αφού παρεμβλήθηκε σωρεία μεγαλοστομιών, φτάσαμε σήμερα στο «η λάσπη είναι προνόμιο των ερπετών».

Για το πρώτο δεν χρειάζονται επεξηγήσεις ότι δεν ισχύει. Για το δεύτερο, αν έχετε αμφιβολίες, μπορείτε να καταφύγετε στη φυσική ιστορία, όπως έκανα κι εγώ. Να σας πω μόνο ότι πέρασα ένα απόγευμα μελετώντας την ερπετοπανίδα για να βρω τη σχέση ενός έστω είδους ερπετού με τη λάσπη.

Τίποτα και πουθενά.

γράφει η Ευγενία Ασλανίδη
δημοσιογράφος

Το πρώτο λοιπόν που έχω να συστήσω στο Δήμαρχο Χίου, δικές του μεγαλοστομίες είναι αυτές, όπως γνωρίζετε, είναι να μάθει απέξω λόγια σοφών  που ταιριάζουν στην περίπτωση  κατά την οποία θέλει να εντυπωσιάσει φραστικώς -δε μπορώ να υποθέσω κάτι άλλο – ή αλλιώς, αν συνεχίσει να παράγει δικά του, να ανοίξει και κανένα βιβλίο.

Υπάρχει και τρίτη επιλογή βεβαίως, να αφοσιωθεί στα έργα που ως γνωστόν αντιμάχονται -και νικούν -τα λόγια…

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από τη σοβαρή τους πλευρά:

Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ,  δια της προέδρου του Σοφίας Μιχάλα, ζήτησε να τοποθετηθεί το ένα seatrack(διάδρομος από την παραλία στη θάλασσα), που διαθέτει ο Δήμος, στην Δασκαλόπετρα, ώστε να εξυπηρετηθούν κυρίως τα άτομα που η αναπηρία τους απαιτεί μπάνια, για θεραπεία. Ενδιαφέρον για το αίτημα έδειξε ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Πατεριμός και κάποια στιγμή έφτασαν στην περιοχή σιδερένια εξαρτήματα του seatrack.

Ο αντιδήμαρχος πρόνοιας Γιώργος Πατεριμός, παρ’ όλο που όπως ο ίδιος δήλωσε δεν ήταν αρμόδιος για το έργο, βιντεοσκόπησε τα εξαρτήματα, τα είδαμε όλοι ότι ήταν ατάκτως ερριμμένα, το ένα από αυτά ήταν ήδη συναρμολογημένο αλλά δεν λειτουργούσε, όπως ο ίδιος δήλωσε- και κατηγόρησε την πρόεδρο των ΑμΕΑ, Σοφία Μιχάλα, ότι διαδίδει ψευδείς ειδήσεις.

Κατόπιν της διένεξης των δύο, που υποθέτω θα λύπησε πολύ κόσμο, όπως και μένα, γιατί είχε πέσει στην αντίληψή μου, κατά το παρελθόν,  η γόνιμη συνεργασία τους προς όφελος των ΑμΕΑ, παρεμβαίνει ο Δήμαρχος και με ανάρτησή του στο φ/β(!!!!) παρηγορεί τον κ. Πατεριμό με τα παρακάτω αχαρακτήριστα λόγια:

Αγαπητέ μου αντιδήμαρχε μη στεναχωριέσαι η λάσπη είναι προνόμιο των ερπετών …εμείς προχωράμε με έργα και πράξεις και τους αφήνουμε στη λάσπη τους…»

Όπως ήταν φυσικό η δήλωση του Δημάρχου προκάλεσε γενική κατακραυγή αλλά και την παραίτηση του κ. Πατεριμού από τα συλλογικά όργανα ΑμΕΑ.

Στην απέναντι πλευρά έπρεπε να υποβάλει παραίτηση, αλλά εκείνος ξέρει καλυτέρα….

Προσωπικά, πιστεύω και πολλούς ακόμα, δεν μας ξαφνιάζει ο τρόπος που εκφράζεται πολλές φορές ο Σταμάτης Κάρμαντζης.

Στις προηγούμενες δημόσιες θέσεις που κατείχε δεν με ενοχλούσε τόσο. Το διασκέδαζα μπορώ να πω.  Κακώς, κάκιστα, αλλά αυτή είναι η αλήθεια και ως φαίνεται όχι μόνο η δική μου.

Αλλιώς, δεν θα ήταν σήμερα Δήμαρχος Χίου.

Είναι όμως. Και δεν με ενοχλεί απλώς, με πονά και με σφάζει,  γιατί στον αντίποδα της … παραφιλολογίας υπάρχει μια φλύαρη  απραξία.

Κι  έχουμε ακόμα τριάμισι χρόνια μπροστά μας.

Γι αυτό κύριε Δήμαρχε νισάφι πια με τις φραστικές «εξυπνάδες», που προκαλούν αποπροσανατολισμό και ολιγωρία…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: το seatrack σε λειτουργία

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαραίτηση Γ. Πατεριμού από ΔΣ ΠΣΑΜΕΑ και ΠΟΒΑ, μετά το σάλο με το seatrac
Επόμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη Χίου: ανάγκη να λειτουργήσει ο cine-ΚΗΠΟΣ