Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΜΕ Χίου προς Δήμαρχο: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

ΕΛΜΕ Χίου προς Δήμαρχο: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

61

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Χίου

Αφού  η απόφαση του Δημάρχου για το τριήμερο κλείσιμο των σχολείων έγινε αιτία να γελάσει το πανελλήνιο και οι επικρίσεις από την κοινωνία πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας (μιας και το αληθινό χιόνι δεν το είδαμε ποτέ…), ανακοινώθηκε σήμερα  απάντηση του Δημάρχου στις καταγγελίες της ΕΛΜΕ και του Προέδρου της, στοχοποιώντας προσωπικά τον τελευταίο.

Η ΕΛΜΕ Χίου και ο Πρόεδρος της τόλμησαν, όχι μόνο αυτό το τριήμερο
(ανακοινώσεις ΕΛΜΕ Χίου:
αρ.πρωτ. 11/24-1-2022 «Αναίτιο κλείσιμο των σχολείων», αρ.πρωτ. 12/24-1-2022 «Για Τρίτη ημέρα ο Δήμαρχος κλείνει τα σχολεία»,
αρ.πρωτ. 13/26-1-2022 « Τρεις ημέρες ο Δήμαρχος, δύο ο Αντιπεριφερειάρχης, μετά ποιος θα πάρει σειρά;»),
αλλά από την αρχή της σχολικής χρονιάς, να διεκδικήσουν με στιβαρό και τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο τα εξής …παράλογα!!!:

  • Να μείνουν ανοικτά τα σχολεία και να συνεχιστεί η δια ζώσης διδασκαλία
  • Να φροντίσει ο Δήμος, μέσω των Σχολικών Επιτροπών, την εξασφάλιση των κατάλληλων υγειονομικών συνθηκών λόγω covid αλλά και της πρέπουσας θαλπωρής λόγω καιρικών συνθηκών στα σχολεία, ώστε παιδιά και εκπαιδευτικοί να νοιώθουν σιγουριά πως εργάζονται σε ασφαλές περιβάλλον, ενστερνιζόμενοι πάντοτε τη γνώμη της επιστημονικής κοινότητας και ειδικά του Ιατρικού Συλλόγου Χίου που με το υπ.αρ.πρωτ. 80/27-1-2022 δελτίου τύπου που εξέδωσε, προσεγγίζει εμπεριστατωμένα το θέμα.

Μετά την αναίτια απομάκρυνση των μαθητών από τα σχολεία, ο Δήμαρχος «εμφανίστηκε» διαστρεβλώνοντας πλήρως τη φράση του προέδρου της ΕΛΜΕ «Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι».

Αλήθεια δεν κατάλαβε το πνεύμα της φράσης (οπότε έχουμε ως δημότες σοβαρό πρόβλημα), ή εσκεμμένα την διαστρεβλώνει για να καλύψει τις αμέλειές του;

Η ΕΛΜΕ Χίου την επαναφέρει στην βάση που τη διατύπωσε ο Πρόεδρός της:

«Κύριε Δήμαρχε αντί να φροντίσετε να επιτευχθεί  θαλπωρή (ανάλογη του γραφείου σας) και ενδεδειγμένο υγειονομικό πλαίσιο στο χώρο του σχολείου, καταφύγατε στην εύκολη λύση. Το αναθέσατε να το φροντίσουν και να το επωμιστούν οι οικογένειες των μαθητών/τριών.», και εκφράζει τη λύπη της καθώς διαπιστώνει πως:
«το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»
(η πολύ θλίψη οδηγεί σε απώλεια λογικού ελέγχου).

                                                 Για το Δ.Σ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύλληψη δύο ατόμων – Κατηγορούνται οτι σκότωσαν σκύλο
Επόμενο άρθροΠροοδευτική Ενωση Καθηγητών: Οι δημαγωγοί στην τοπική αυτοδιοίκηση της Χίου