Αρχική Πολιτισμός Βιβλία «Εν αρχή ην ο λόγος» του Μ. Μελαχροινούδη, παρουσίαση στην Καλλιμασιά

«Εν αρχή ην ο λόγος» του Μ. Μελαχροινούδη, παρουσίαση στην Καλλιμασιά

287

Η ποιητική συλλογή του Μιχάλη Μελαχροινούδη«Εν αρχή ην ο λόγος», θα παρουσιασθεί στο αίθριο του Καφέ Makis, στην Καλλιμασιά, την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στις 7.30 μ.μ..
Την παρουσίαση, της πρώτης ποιητικής συλλογής του Μ. Μελαχροινούδη, οργανώνουν οι εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης, το βιβλιοπωλείο Πέτρα – Ψαλίδι – Χαρτί και το Καφέ Makis.
Θα μιλήσουν οι:
– Βίκτωρ Γαρρής, ταξίαρχος ε.α., γιατρός.
– Αρετή Τσελίγκα, εκπαιδευτικός.
– Αχιλλέας Φιστουρής, εκπαιδευτικός.Θα συντονίσει η Αγγελική Κωνσταντίνου, δημοσιογράφος.

Λίγα λόγια για τη συλλογή
Ποιήματα για τις λέξεις που αντιστέκονται, τη μοναξιά· της καθημερινότητας το θλιμμένο γύρω, τον έρωτα που διαφεύγει και τον χρόνο που γλιστρά· τα παιδιά που μεγαλώνουν, και τον πρόσφυγα που ψάχνει να βρει το όνομά του στη γλώσσα μας· τους φίλους, τη γειτονιά, το ποδήλατο, την ελευθερία, το καλοκαίρι, τις ρώγες σταφυλιού· τη μάνα, τη νοσταλγία, τα ερωτήματα της ύπαρξης, το άδηλο αύριο· με λοξό, απρόοπτο και πολύσημο λόγο –ποιητικό.

Ο Μιχάλης Μελαχροινούδης γεννήθηκε στη Γερµανία. Σπούδασε στο Ρέθυµνο και έχει διδακτορικό στις επιστήµες της αγωγής.
Ζει και εργάζεται στη Χίο. Είναι παντρεµένος µε τη Vanda Sofia Santos και έχουν δύο παιδιά, την Αλεξάνδρα και τον Πέτρο.

Η ενασχόλησή του µε τα γράµµατα είναι συνεχής. Συνεργάστηκε µε τη χιώτικη εφημερίδα Σύγχρονος Λόγος και το χιώτικο πολυθεµατικό ψηφιακό περιοδικό Απλωταριά, ενώ κατά καιρούς έχει δηµοσιεύσει και σε αθηναϊκά µέσα (περιοδικό Κ της εφηµ. Καθημερινή, Ελευθεροτυπία κ.λπ.).

Είναι µέλος της Οµάδας Φίλων Ποίησης στη Χίο (Ιανουάριος 2019) που εκδίδει το περιοδικό Σείστρο και γράφει σ’ αυτό.
Ποιήµατά του έχουν δηµοσιευθεί παλιότερα στον ποιητικό διαδικτυακό τόπο «ανεµολόγιο», στο “booksitting” (η πιο πρόσφατη δηµοσίευση τον Απρίλιο 2021), στον προσωπικό ψηφιακό του πίνακα: www.scoop.it/t/aiolos (2013-2018) και στο προσωπικό του ιστολόγιο: aiolosantartis.wordpress.com/ (2018-σήµερα).

Το ποίηµά του µε τίτλο «Το κατακάθι του καφέ» συµπεριλήφθηκε στα 150 βραβευµένα του 1ου πανελλήνιου διαγωνισµού Ποιήµατος του περιοδικού τό κοράλλι (Αθήνα 2020), το διήγηµά του µε τίτλο «Σαµιαµιδάκι» στον συλλογικό τόµο µέρες του 2020 (εκδ. Παράξενες Μέρες, Ρέθυµνο 2020) και το µικροδιήγηµα µε τίτλο «Σχεδία» στην Ανθολογία «Με µια σχεδία» – Ανθολογία
µικροδιηγήµατος «100 λέξεις σε 100 ώρες για τη “Σχεδία”»
 (εκδ. Παρατηρητής της Θράκης, Κοµοτηνή 2020).

Διαφήμιση