Αρχική Νέα Τοπικά Ενδιαφέρον Μουτζούρη για την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το Λωβοκομείο Χίου

Ενδιαφέρον Μουτζούρη για την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το Λωβοκομείο Χίου

133

Στο αρχαιότερο θεραπευτήριο του Αιγαίου, το Λωβοκομείο, ξεναγήθηκε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου , Κωνσταντίνος Μουτζούρης, διαπιστώνοντας τους κινδύνους από τη χρόνια στασιμότητα ενός σπουδαίου μνημείου της Χίου.

Με εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου του Κοφινά, συμφώνησε στην ενεργή εμπλοκή της Περιφέρειας στην υπόθεση, προτείνοντας στην Ιερά Μητρόπολη Χίου την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το Λωβοκομείο, με δέσμευση από μέρους του πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας μπορούν να αναλάβουν στη συνέχεια τη δέσμευση πιστώσεων για την ανάδειξη του μνημείου.

Στην προτεραιότητα που οφείλεται να δοθεί στο Λωβοκομείο συμφώνησαν και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της Χίου που πήραν μέρος στη συζήτηση.

Κατά την τριήμερη επίσκεψή του στη Χίο, ο κ. Μουτζούρης ενημερώθηκε από τους τέσσερις αντιπεριφερειάρχες του νησιού σχετικά με τα ζητήματα που υπάρχουν, ενώ συνοδευόμενος από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνο, ο περιφερειάρχης οργάνωσε και συμμετείχε σε συναντήσεις κατά τις οποίες εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι του νησιού είχαν τη δυνατότητα να προσθέσουν τις απόψεις τους για τον περιφερειακό σχεδιασμό και να οριστούν καθοριστικά σημεία παρεμβάσεων για το μέλλον της Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚοινό ψήφισμα των Συντονιστικών Επιτροπών Λέσβου και Χίου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό
Επόμενο άρθρο“Ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά”- Δυναμική συγκέντρωση κατοίκων