Αρχική Νέα Τοπικά Ενημερώθηκε για το φράγμα Κόρης Γεφύρι ο υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης (video)

Ενημερώθηκε για το φράγμα Κόρης Γεφύρι ο υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης (video)

114

“Πραγματοποιήσαμε μια επίσκεψη σήμερα στο Φράγμα «Κόρης Γεφύρι», προκειμένου να δούμε ποια είναι τα θέματα τα οποία αντιμετωπίζει το εν λόγω έργο. Το έργο αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί, καθώς είναι ένα έργο ζωής για τον Κάμπο, ο οποίος θα αρδευτεί από το νερό το οποίο θα συλλέγεται”, σημείωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας που μαζί με τον υφυπουργό Εργασίας και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, συνοδευόμενοι από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο και τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, επισκέφτηκαν το φράγμα.

Σε ερωτήσεις που δέχθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με την εξέλιξη του έργου, ο κ. Σκρέκας δήλωσε:
«Υπάρχει από όλες τις πλευρές η πολιτική βούληση, να ολοκληρωθεί ένα έργο για το οποίο έχουν δαπανηθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ, από χρήματα Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων.».


Λίγο αργότερα το θέμα αυτό συζητήθηκε και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια.


Ευχαριστώντας τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για την επίσκεψη στη Χίο, ο Νότης Μηταράκης, σημείωσε ότι “το έργο «Κόρης Γεφύρι», για όλους εμάς στη Χίο, αποτελεί ένα έργο πρώτιστης σημασίας, ένα έργο το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Επισημαίνω για ακόμα μια φορά την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με το Δήμο και την Περιφέρεια. Η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπουγδάνου καθώς και του Δημάρχου κ. Κάρμαντζη, δείχνει πως η συνεργασία μπορεί να βοηθήσει ώστε να προχωρήσουν στο νησί έργα, τα οποία έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες. Εν συνεχεία ο κ. Σκρέκας θα μας πει τις δικές του εντυπώσεις από το έργο, ενώ μετά το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι», θα επισκεφθούμε την ΕΜΧ, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ενώ θα δούμε και νέους παραγωγούς και νέους αγρότες, καθώς στόχος του υπουργείου από ότι αντιλαμβάνομαι, είναι η στήριξη συνολικά της αγροτικής παραγωγής στη Χίο.».

“Εμείς σαν Περιφερειακή Ενότητα Χίου, είμαστε η επιβλέπουσα αρχή του έργου, ενώ η αρμόδια αρχή είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Με την παρουσία του υπουργού καταδεικνύεται το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την υλοποίηση και την ολοκλήρωση των έργων υποδομής τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής”, τόνισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαραμένει η Ελ. Κανταράκη στη Διοίκηση του Σκυλίτσειου
Επόμενο άρθροΑνδ. Μιχαηλίδης: “Φιέστα παραπλάνησης Μηταράκη-ΝΔ για το Κόρης Γεφύρι”