Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Αναμονή μέχρι το βράδυ για τμήματα ΕΠΑΛ- θετικό κλίμα στη συνάντηση με...

Αναμονή μέχρι το βράδυ για τμήματα ΕΠΑΛ- θετικό κλίμα στη συνάντηση με υφυπ Παιδείας

130

Με εξασφαλισμένη τη δέσμευση του υφυπουργού Παιδείας για συνέχιση της ειδικότητας Πλοιάρχων στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας από τη Χίο με τον υφυπουργό Δημήτρη Μπαξεβανάκη ενώ αναμένεται ως το βράδυ η απόφαση για τη λειτουργία ενός ή και δύο ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ της Χίου.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τη συμμετοχή 2 εκπροσώπων του συλλόγου γονέων από τα Καρδάμυλα, ενός από τη Χίο, του προέδρου της ΕΛΜΕ Χίου Σταύρου Σταυρινούδη, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Δήμου Χίου- εκπαιδευτικού Κώστα Καρατζά και του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέα Μιχαηλίδη που είχε και την πρωτοβουλία για τη συνάντηση.
Αργότερα, σήμερα, ο κ. Μπαξεβανάκης πρόκειται να έχει συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου όπου και θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για τα 2 ολιγομελή τμήματα του 1ου ΕΠΑΛ και το ένα των Καρδαμύλων.
Να σημειωθεί ότι ήδη για τα Καρδάμυλα έχει δοθεί η έγκριση για συνέχιση του τμήματος οικονομικών και διοίκησης, ενώ ειδικά για τον τομέα των Πλοιάρχων υπάρχει και η πολιτική βούληση για ενίσχυση του δημόσιου σχολείου.
Να θυμίσουμε ότι η συντονιστική επιτροπή των Καρδαμύλων έχει ανακοινώσει Λαϊκή Συνέλευση την Τρίτη στις 8.00 μ.μ. στην πλατεία Μαρμάρου στα Καρδάμυλα, για να εξετάσουν τα νέα ενδεχόμενα που θα προκύψουν μετά τη σημερινή συνάντηση.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤα Καρδάμυλα στο υπουργείο Παιδείας για τα ΕΠΑΛ
Επόμενο άρθροΙκανοποίηση αιτημάτων για τα ολιγομελή τμήματα στο ΕΠΑΛ, από το Υπουργείο Παιδείας