Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επέστρεψε κι επισήμως ο Ν. Ανδρουλάκης τη διερευνητική εντολή

Επέστρεψε κι επισήμως ο Ν. Ανδρουλάκης τη διερευνητική εντολή

26

Σε τροχιά δεύτερων εκλογών μπαίνει η χώρα έπειτα από την αναμενόμενη άρνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να πραγματοποιήσει τις όποιες διεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης. Τα κομματικά επιτελεία έχουν ήδη κυκλώσει την 25η Ιουνίου ως την ημέρα για τις κάλπες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στις 18.30 στο προεδρικό Μέγαρο προκειμένου, βάσει διαδικασίας, να παραλάβει από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου την τρίτη διερευνητική εντολή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. επέστρεψε την εντολή, σημειώνοντας ότι μετά το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ανοίγοντας κι επισήμως το δρόμο για επίσημη προκήρυξη δεύτερων εκλογών.

«Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη σύντομη συζήτηση του με την κυρία Σακελλαροπούλου.

«Όπως είπα και το βράδυ των εκλογών υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη που να είναι φρουρός του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και να υπηρετήσει ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Σε αυτή την ανάγκη θα ανταποκριθώ» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Σε δηλώσεις του έξω από το προεδρικό Μέγαρο ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε «η λαϊκή ετυμηγορία ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη προοδευτική δύναμη στη χώρα, ώστε να αφήσουμε στο παρελθόν τη διχόνοια, την τοξικότητα, τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό. Μια ισχυρή προοδευτική δύναμη που να διασφαλίσει ένα ισχυρό κράτος δικαίου, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης με καλές θέσεις εργασίας για τα Ελληνόπουλα. Τα οφέλη να είναι για πολλούς και όχι για τους λίγους. Μια ισχυρή παράταξη, φρουρός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεσμών και του κράτους δικαίου».
«Η παράταξή μας έκανε ένα γενναίο ξεκίνημα. Ζητώ από όλους τους προοδευτικούς δημοκράτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα να έρθουν κοντά μας για να δημιουργήσουμε ξανά αυτή την ισχυρή, αξιόπιστη προοδευτική δύναμη» συμπλήρωσε.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: efsyn.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈναρξη των ενδοσχολικών εξετάσεων στα Λύκεια
Επόμενο άρθροΝέα παιδική χαρά στα Γιαλούρικα, γράφει η Τασσώ Γαΐλα