Αρχική Απόψεις Face-tweet Επιμένει, μέσω facebook, ο Ν. Μηταράκης ότι επί ΣΥΡΙΖΑ το ΠΡΟΚΕΚΑ στο...

Επιμένει, μέσω facebook, ο Ν. Μηταράκης ότι επί ΣΥΡΙΖΑ το ΠΡΟΚΕΚΑ στο “18” θα ήταν “κλειστή δομή”

133
Μέσω ανάρτησης στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης απαντά στο βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ επιμένοντας ότι τον Ιούνιο του 2017 όταν έλεγαν επί ΣΥΡΙΖΑ για ΠΡΟΚΕΚΑ στη θεση “18” εννοούσαν όλες τις δομές.
Προσπαθεί δε να βάλει στην ίδια ζυγαριά την επέλαση των ΜΑΤ τον περασμένο Φεβρουάριο στο νησί με την παρουσία της αστυνομίας στους Ολύμπους.
Από την ιστοσελίδα astraparis.gr

Στη φωτογραφίες ο Δήμαρχος Χίου τραυματίας κατά την επέλαση των ΜΑΤ 25/2/20 και στη 2η φωτογραφία από το μπλόκο και με δημοτικά μηχανήματα στους Ολύμπους 25/5/2017.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

“Τα ψέματα του κ. Μιχαηλίδη δεν μπορούν να διαστρεβλώσουν ούτε την ιστορία ούτε τη μνήμη των κατοίκων του νησιού μας.

Για αυτό του υπενθυμίζω πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προσπάθησε, τον Ιούνιο του 2017, να κατασκευάσει δια της βίας και με ΜΑΤ, ΠΡΟΚΕΚΑ στο αεροδρόμιο των Ολύμπων -παρά την αντίθεση ΟΛΩΝ. Τότε οι κ.κ. Κάρμαντζης (Αντιπεριφειάρχης), Βουρνούς (Δήμαρχος) και Μηταράκης (Βουλευτής αντιπολίτευσης), μαζί και με εσάς, κ. Μιχαηλίδη, σε κοινή συνάντηση, βγάλαμε την εξής ανακοίνωση:

«Κατά τη σύσκεψη του Σαββάτου 1ης Ιουλίου (2017) που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου μεταξύ των κ.κ Βουλευτών, Δημάρχου και Αντιπεριφερειάρχη Χίου επιβεβαιώθηκαν εκ νέου τα πιο κάτω τα οποία θα τεθούν σε συνάντηση που θα επιδιώξουμε με τα δύο συναρμόδια Υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη:

1. Εξακολουθεί και παραμένει κοινή γραμμή πλεύσης και απόψης η δημιουργία στο “18” μιας και μόνης συνολικής φυλασσόμενης δομής για όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες μέσα στην οποία θα δημιουργηθεί ΠΡΟΚΕΚΑ για τους προοριζόμενους να επιστρέφουν.

2. Στη νέα δομή που θα πρέπει να σχεδιαστεί ολοκληρωμένα θα μεταφέρονται σταδιακά οι υπάρχουσες δομές Σούδας ΒΙΑΛ κλπ.

3. Εξακολουθούμε να είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε άλλη σκέψη που έχει διατυπωθεί για δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στους Ολύμπους.»

Χάρη στην συνεργασίας μας, προτείναμε ρεαλιστική λύση σε ένα πρόβλημα –για το οποίο εμφανώς ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ– και αποτρέψαμε την δημιουργία του κέντρου στα Μαστιχοχώρια.

Παρά την συμφωνία όλων μας, εσείς αποτύχατε στην δημιουργία του κέντρου στο “18” και έτσι αφήσατε ανοικτή την ΒΙΑΛ, μέχρι και σήμερα.

Και όταν ήρθαμε εμείς να εφαρμόσουμε την κοινά συμπεφωνημένη λύση, εσείς καταφύγατε στην φτηνή αντιπολίτευση και ξεπέσατε στο ύφος της σημερινή σας ανακοίνωσης”.

Νότης Μηταράκης
7
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜιχαηλίδης για συνάντηση Μηταράκη με επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων: ο υπουργός των ΜΑΤ έμεινε να συνομιλεί με τον εαυτό του…
Επόμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη: “Το μίσος”, στο “περιβόλι”, 9/9