Αρχική Νέα Τοπικά Επιμένει ο Δήμαρχος Χίου στην αγωγή κατά πολίτη για κριτική μέσω facebook...

Επιμένει ο Δήμαρχος Χίου στην αγωγή κατά πολίτη για κριτική μέσω facebook – Νέα εκδίκαση την Τετάρτη 3/11

253

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου εκδικάζεται εκ νέου η αγωγή εναντίον του Δημήτρη Λαβατσή που έχει υποβάλλει ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ζητώντας 100.000 ευρώ για «συκοφαντική δυσφήμιση».

Η αγωγή με αυτό το υπέρογκο ποσό έγινε, επειδή ο Δ. Λαβατσής τον Ιανουάριο του 2020 αναφέρθηκε σε αυτόν με οξείς χαρακτηρισμούς, για την πολιτική που ασκεί, σε δύο αναρτήσεις του στο facebook.

Η αγωγή εκδικάστηκε πριν από μερικούς μήνες όμως το δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση σε δικαστήριο με άλλη σύνθεση. Κατά την άποψη της πλευράς του κ. Λαβατσή, έδωσε τη δυνατότητα στον ενάγοντα δήμαρχο να σταματήσει την δίωξη του, κάτι που δεν έγινε. Και έτσι πρόκειται να εκδικαστεί αυτή την Τετάρτη 3/11 στο πολυμελές Πρωτοδικείο Χίου.

«Η αγωγή εναντίον μου από τον κ. Κάρμαντζη γίνεται με σαφή σκοπό τον εκφοβισμό όσων πολιτών ασκούν κριτική για τα «έργα» του και τις απόψεις του για τα δημόσια πράγματα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δημήτρης Λαβατσής.
«Εκτιμώ ότι το δικαστήριο θα αποφασίσει το αυτονόητο: υπέρ του δικαιώματος κριτικής για τα πολιτικά τεκταινόμενα και τις απόψεις του δημάρχου. Γιατί η πολιτική κριτική και ο αντίλογος είναι αναγκαία προϋπόθεση για την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος σε όλες τις βαθμίδες του και η παρεμπόδιση τους με διάφορα προσχήματα την αναστέλλει με διαρκείς κακές συνέπειες και αποτελέσματα για την κοινωνία μας».
«Οι πολιτικές συνθήκες δυστυχώς χειροτερεύουν, ο αυταρχισμός εντείνεται διαρκώς και είναι εντελώς απαραίτητο να παίρνει τις απαντήσεις που του αξίζουν», καταλήγει ο Δημήτρης Λαβατσής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαλαμωτή: Φίλαθλος με έμφραγμα μεταφέρθηκε σε καρότσα – Έσπασαν την πόρτα Κοινότητας για απινιδωτή
Επόμενο άρθροΟι προτεραιότητες Περιφέρειας για έργα στη Χίο