Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επίσκεψη στο Δήμαρχο Χίου της Πρέσβειρας της Ολλανδίας

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Χίου της Πρέσβειρας της Ολλανδίας

124

Με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας Stella Ronner – Grubacic συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης. Επίκεντρο της επίσκεψης ήταν το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα για το οποίο η κ. Ronner-Grubacic ζήτησε να ενημερωθεί εκ μέρους της Ολλανδικής Κυβέρνησης.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου από το Δήμο Χίου
Με την Πρέσβη της Ολλανδίας κ. Stella Ronner – Grubacic συναντήθηκε ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Χίου (σ.σ. 9/3/20).
Επίκεντρο της επίσκεψης ήταν το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα για το οποίο η κ. Ronner-Grubacic ζήτησε να ενημερωθεί εκ μέρους της Ολλανδικής Κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο ακολούθησε μία εποικοδομητική συζήτηση σε πολύ θετικό κλίμα κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος Χίου εξήγησε στην εκπρόσωπο της Ολλανδικής Κυβέρνησης τη διάσταση του προβλήματος, παρουσιάζοντας συγχρόνως τις πολυποίκιλες, χρόνιες και αυξανόμενες δυσκολίες που έχει προξενήσει το τεράστιο αυτό ζήτημα για τη Χίο ειδικότερα και τα υπόλοιπα νησιά εν γένει, τα οποία εδώ και χρόνια σηκώνουν το τεράστιο βάρος του, έχοντας υποστεί να πάνδεινα.
Υπό αυτό το πρίσμα ο Δήμαρχος Χίου ζήτησε τη στήριξη της Ολλανδικής Κυβέρνησης, ώστε να δοθούν βιώσιμες λύσεις και να επανέλθει η κανονικότητα της ζωής στο νησί μας.
Από την πλευρά της η κ. Ronner–Grubacic, δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει με ενάργεια την ισχύουσα κατάσταση στην Ολλανδική Κυβέρνηση, προκειμένου να συνεισφέρει στην ανακούφιση των νησιών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεριφερειάρχης με Δήμαρχο Χίου και αντιπεριφερειάρχες για προσφυγικό- μεταναστευτικό
Επόμενο άρθροΣε κοντέινερ στην παλιά Ιχθυόσκαλα μεταφέρονται οι μετά την 1η Μαρτίου πρόσφυγες- μετανάστες