Αρχική Ομογένεια Ελλάδα Επιτροπή αγώνα για Γ. Παληό και παράσταση διαμαρτυρίας φορέων για τα “κόκκινα...

Επιτροπή αγώνα για Γ. Παληό και παράσταση διαμαρτυρίας φορέων για τα “κόκκινα δάνεια”

229

Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις συγκροτήθηκε στη Χίο, με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας ΕΒΕ και άλλων φορέων, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εντολή για την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του χιώτη τυπογράφου Γιάννη Παληού.
Σήμερα Παρασκευή, στις 12.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας στη Χίο, από όπου είχε ληφθεί το δάνειο από τον τυπογράφο, όπου θα επιδοθεί και το σχετικό ψήφισμα στη διεύθυνσή της. Το ψήφισμα το οποίο ακολουθεί, βγήκε μετά τη σύσκεψη την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ!
Με πάνω από 1300 υπογραφές, συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε τον αγώνα!
Στήνουμε μπλόκο στις απειλές και τις απόπειρες κατάσχεσης της περιουσίας των νοικοκυριών από τους τραπεζίτες!
Με αφορμή την υπόθεση του συμπολίτη μας Γ. Παληού που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, υψώνουμε φωνή συμπαράστασης και αντίστασης για την προστασία από τις τραπεζικές κατασχέσεις.
Σήμερα ο Γιάννης αύριο 100.000 άλλοι όπως προϋπολογίζονται οι πλειστηριασμοί για το επόμενο διάστημα!
Καλούμε τους βιοτέχνες, τους εμπόρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους φοιτητές, τη νεολαία, τους εργαζόμενους συνολικά, τους άνεργους, όσους είτε βρίσκονται είτε δεν βρίσκονται στην ίδια θέση σε κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης!
Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια», που αντικαθιστά το νόμο Κατσέλη, είναι πιο αποτελεσματικό, αφού στοχεύει στο να υποχρεώσει τους δανειολήπτες να πληρώνουν το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι του εισοδήματός τους στις τράπεζες: Ή εντάσσεσαι στη ρύθμιση και πληρώνεις τις δόσεις που υπολογίζει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, ή αλλιώς, το σπίτι σου μπαίνει στον πλειστηριασμό.
Ο Γ. Παληός δεν είναι μόνος! Είναι όλοι εμείς!
Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και των τραπεζών περί «μπαταχτσήδων» ή «στρατηγικών κακοπληρωτών», στοχεύουν στο μεγάλο μέρος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών. Οι απλοί άνθρωποι εξαναγκάστηκαν σε τραπεζικό δανεισμό για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες, αλλά «τσακίστηκαν» από την κρίση, την ανεργία, τα αντιλαϊκά μέτρα, τις μειώσεις μισθών και τη βαριά φοροληστεία.
Οι πραγματικοί «μπαταχτσήδες», που είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο όγκο «κόκκινων» δανείων και των χρεών προς το Δημόσιο μένουν στο απυρόβλητο και σε ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο.
Δεν επιτρέπουμε με τη δαμόκλειο σπάθη του πλειστηριασμού, να μας απειλούν να λύσουμε εμείς το πρόβλημα που έχουν οι τράπεζες, που δανειοδοτούσαν αδιακρίτως την περίοδο πριν από την κρίση. Ο αγώνας μας μπορεί να τους σταματήσει.
Εδώ και τώρα δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες με δυνατότητα αποπληρωμής:
– Κούρεµα των δανείων µας στο 50% και επαναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής. Να κουρευτούν τα δάνειά µας µε βάση το ποσό που είχε φθάσει το κεφάλαιο την ηµέρα της τελευταία καταβληθείσας δόσης.
– Κανένας τόκος υπερηµερίας. Καµία κεφαλαιοποίηση µη καταβληθέντων τόκων.
– Απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ προσαυξημένης κατά 50.000 για κάθε παιδί, και δευτερεύουσας κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.
«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»! Η κατοικία είναι δικαίωμα!
Η πάλη όλων μας για ανακούφιση απ’ το βραχνά των χρεών, απέναντι στους πλειστηριασμούς, είναι υποχρέωση όλων.
Συγκεκριμένα και με βάση τα αιτήματά μας προχωράμε σε:
– Επίδοση του ψηφίσματος στους διευθυντές των καταστημάτων της τράπεζας Alpha.
– Συμβολικός αποκλεισμός της τράπεζας Alpha (κατάστημα προκυμαίας), την Παρασκευή 19/4/2019 – 11:30 – 12:30 με ενημέρωση και κάλεσμα για πολλαπλασιασμό των υπογραφών του ψηφίσματος από ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας.
– Καλούμε όλους τους Βουλευτές και τα Κόμματα να πάρουν θέση να μην εφαρμοστούν οι πλειστηριασμοί. Ακόμα κι αν τους ψήφισαν, να πάνε κόντρα, αναδείκνύοντας τα αιτήματά μας στη Βουλή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝοσοκομείο Χίου: άσκηση για γνώση σε σεισμό
Επόμενο άρθροΜουσική εκδήλωση στη Ι. Μητρόπολη Χίου