Αρχική Νέα Τοπικά Αστυνομία- Λιμενικό: έλεγχος και προσαγωγές στον καταυλισμό προσφύγων της Σούδας

Αστυνομία- Λιμενικό: έλεγχος και προσαγωγές στον καταυλισμό προσφύγων της Σούδας

136

Έρευνα από σκηνή σε σκηνή πραγματοποίησαν μεταξύ 7.30 και 9.00 το πρωί της Παρασκευής στον καταυλισμό της Σούδας· δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου και του Κεντρικού Λιμεναρχείου του νησιού.
Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού πραγματοποιήθηκαν 20 προσαγωγές ατόμων από την Αστυνομία και 2 από το Κεντρικό Λιμεναρχείο.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μεταξύ των 20 υπάρχουν και άτομα που έχουν σε 2ο βαθμό αρνητική απάντηση στο αίτημα ασύλου· που σημαίνει ότι πρέπει να τους επιδοθεί το σχετικό έγγραφο, εν συνεχεία να συλληφθούν, να κρατηθούν στα κρατητήρια (ελλείψει προαναχωρησιακού κέντρου) και εν συνεχεία να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία. Επίσης ερευνάται η περίπτωση ενός κλεμμένου κινητού που βρέθηκε.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο, ερευνάται η περίπτωση κατοχής ναρκωτικής ουσίας στο ένα από τα δύο πρόσωπα που έγινε προσαγωγή, ενώ για το δεύτερο αναμένεται να υπάρξει κατηγορία για κατοχή λοστού (που πιθανόν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο).
Να σημειωθεί ότι στη Σούδα, όπου υπάρχουν απλωμένες σκηνές και δίπλα στην παραλία, ξεπερνούν τους 1.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στη ΒΙΑΛ θεωρείται ότι είναι περί 1.200 άτομα με τον πληθυσμό στο νησί υπολογίζονται σε περίπου 3.000 άτομα συνολικά στο νησί.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροετοιμασία για το κρουαζιερόπλοιο ROYAL PRINCESS
Επόμενο άρθροΟμάδα προσφύγων στο Μουσείο Μαστίχας