Αρχική Νέα Τοπικά Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΒΙΑΛ, συμπαράσταση στη 44χρονη τραυματία από τροχαίο

Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΒΙΑΛ, συμπαράσταση στη 44χρονη τραυματία από τροχαίο

99

Ασφαλή μετακίνηση από και προς τη ΒΙΑΛ ζητούν οι εργαζόμενοι μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό συναδέλφισσάς τους το απόγευμα της Πέμπτης.
Μάλιστα οι εργαζόμενοι ύστερα από συνέλευση που έγινε από την πρωινή βάρδια προχώρησαν σε στάση εργασίας,  από την έναρξη των καθηκόντων τους και μέχρι τη θεώρηση του σοβαρού αυτού ατυχήματος ως εργατικό.
«Δεν νοείται συνάδελφός μας 43 χρονών μητέρα 4 παιδιών μονογονεϊκής οικογένειας, αμειβόμενη με 19 Ε ημερησίως, να μην μπορεί να χρήζει τα αυτονόητα εργατικά ανθρώπινα δικαιώματα», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.
Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:
«Οι 96 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στη ΒΙΑΛ εκφράζουμε τη θερμή συμπαράστασή μας στη συνάδελφό μας, που την Πέμπτη 23/02/2017 και ώρα 15:05 τραυματίστηκε σοβαρά κατά την αποχώρησή της από το χώρο εργασίας και στη διαδρομή της προς το σπίτι της ύστερα από τροχαίο ατύχημα. Ο σοβαρός τραυματισμός της συναδέλφου μας πρόκειται ξεκάθαρα για εργατικό ατύχημα που αναδεικνύει το πρόβλημα της μετακίνησής μας από και προς το χώρο εργασίας μας. Υπάρχει μεγάλη διάσταση μεταξύ των κανόνων ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόζονται και στο τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΒΙΑΛ οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογούν ως εργοδότες και να πάρουν όλα τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους της δουλειάς καθώς και στη μετακίνησή μας, διεκδικώντας τους απαραίτητους πόρους από το κράτος.
Τους καλούμε να συνδράμουν με όλα τα μέσα στη συνάδελφο και την οικογένειά της.
Να είμαστε οι εργαζόμενοι μια γροθιά, να απαντήσουμε στην πολιτική που σακατεύει τα δικαιώματα και τις ζωές μας.
Αρκετοί συνάδελφοι γίναμε μάρτυρες του σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος της συναδέλφου μας και είμαστε πολύ επηρεασμένοι, ταραγμένοι, συγχυσμένοι από την εικόνα της συναδέλφου μας στην άσφαλτο. Το γεγονός θα είχε αποφευχθεί εάν ο δήμος μας είχε αγκαλιάσει και είχε βρει λύση στο πρόβλημα της μετακίνησής μας που εκ το προτέρων είχαμε αιτηθεί σύσσωμοι.
Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας.
Δε διεκδικούμε. Απαιτούμε ασφαλή μετακίνηση από και προς το χώρο της ΒΙΑΛ.
Οι εργαζόμενοι
της Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ»

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Μακριδάκης: Η ζωή μες στην λογοτεχνία, “Ολα για καλό”
Επόμενο άρθροΔήλωση Στ. Σταυρινούδη για νέα πτέρυγα στο σχολικό συγκρότημα Βροντάδου