Στη Βουλή με ερώτησή τους φέρουν το θέμα του Ειδικού Σχολείου Χίου βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.
Οι βουλευτές Γιώργος Καμίνης και Χαρά Κεφαλίδου, ρωτούν την υπουργό Παιδείας αν γνωρίζει τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο σχολείο, και αν υπάρχει προγραμματισμός να κατασκευαστεί κτίριο για το ειδικό σχολείο Χίου και με τι χρονικό ορίζοντα.
Με βάση τα στοιχεία του Διευθυντή του Σχολείου, οι δουλευτές επισημαίνουν ότι “όπως επισημαίνεται στα ανωτέρω έγγραφα, το δυναμικό του σχολείου φτάνει τα 29 παιδιά, από τα οποία 14 παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, 11 με νοητική υστέρηση και 4 με κινητικές δυσκολίες.
Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο σχολείο, τη σπουδαιότητα του οποίου όλοι κατανοούμε, φιλοξενείται σε χώρους που έχει παραχωρήσει το Νοσοκομείου Χίου. Όπως μας επισημάνθηκε, εκτός από κάποιες αίθουσες που δεν επαρκούν, τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα ακόμη και στους διαδρόμους του Νοσοκομείου. Το γεγονός επιβεβαιώνεται με σχετικό φωτογραφικό υλικό που ετέθη στη διάθεσή μας, ενώ σε ένα από τα δύο έγγραφα του Διευθυντή γίνεται αναφορά στην ανάγκη να διατεθεί, έστω ως προσωρινό μέτρο, και άλλη αίθουσα από το Νοσοκομείο Χίου”.
Επίσης ρωτούν την Υπουργό κα Κεραμέως,
“Αν δεν υπάρχει στον προγραμματισμό η κατασκευή σχολείου, ποιές πρωτοβουλίες έχετε αναλάβει ώστε σε συνεργασία με τον Δήμο να μισθωθεί άλλο, κατάλληλο ακίνητο και με ποιο χρονικό ορίζοντα;
Για ποιο λόγο τα τέσσερα παιδιά με κινητικές δυσκολίες δεν φοιτούν στα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία της Χίου;
Υπάρχουν δομές για άτομα με κινητικές δυσκολίες στα υπόλοιπα σχολεία της Χίου και αν ναι σε ποιά;”.
ΠΗΓΗ: ERTNEWS.GR








