Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Εστησαν χορό στο λιμάνι της Χίου, 4ο φεστιβάλ Χορού

Εστησαν χορό στο λιμάνι της Χίου, 4ο φεστιβάλ Χορού

352

«Πλημμύρισε» από χορευτές η προκυμαία της Χίου το βράδυ της Τετάρτης.
Περισσότεροι από 300 χορευτές, έσυραν το χορό στο λιμάνι του νησιού, στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στο νησί της Μαστίχας που διοργανώνει ο Σύλλογος Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ‘’Χίοι Εν Χορώ‘’.


Καταχειροκροτούμενοι οι χορευτές από 14 σωματεία, τα 5 εκτός Χίου, χόρεψαν συρτούς χορούς· δίνοντας χρώμα με τις παραδοσιακές τους στολές και τη χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου «Χίοι εν Χορώ» Αννα Μιμίδη, να ευχαριστεί όλους για τη βοήθεια και τη συμμετοχή τους και σε αυτή τη γιορτή χορού.

Σημαιοφόρος στη μεγάλη χορευτική παρέλαση στο λιμάνι της Χίου ήταν η Ελισάβετ Ιωσηφίδου, που μαζί με το μέλος του Δ.Σ. εκπροσώπησαν τον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, στον οποίο θα αποδοθεί μέρος των εσόδων του φεστιβάλ.
Εκτός από τα τοπικά χορευτικά σχήματα, στο 4ο φεστιβάλ χορού συμμετέχουν το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, ο Σύλλογος Γυναικών Πορταριάς Χαλκιδικής, η Χορευτική Ομάδα Θεραπνών Σπάρτης, ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης και η Μορφωτική πολιτιστική κίνηση Νέων Μελλισοχωρίου Θεσσαλονίκης.
ο χοροδιδάσκαλος της Πορταριάς Γιάννης Κεχαγιάς, μας επισήμανε ότι θα παρουσιάσουν χορούς από την ορεινή -την αυθεντική προσθέταμε εμείς- Χαλκιδική!
Σημειώνοντας ότι μέσω των χορών διατηρούνται τα ήθη και τα έθιμά μας.
Ενώ όπως σημείωσε ο Τάσος Μίχος, χοροδιδάσκαλος Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, παράλληλα ακούγονται τραγούδια που κουβαλούν μια ξεχωριστή ιστορία το καθένα όπως η Παπαλάμπραινα από το ερειπωμένο σήμερα χωριό Ρομίρι της Μεσσηνίας.

Το φεστιβάλ αποτελεί έτσι μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους τους χορευτές από τα τμήματα των Συλλόγων Γεωργίου Βούρου, Αναγέννησης Θολοποταμίου, Δάφνης, Κιβωτού του γένους και των Χίων εν Χορώ.

Το χορευτικό μέρος του 4ου φεστιβάλ ολοκληρώνεται το βράδυ της Πέμπτης, στις 9.,30 μ.μ. στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης με εθελοντική συνεισφορά αντί εισιτηρίου, ενώ οι εργασίες με σεμινάρια για το χορό ολοκληρώνονται την προσεχή Κυριακή.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤσεσμέ- Χίος με Arkas aegeanlink Regatta
Επόμενο άρθροΔήμος Χίου: παραμένουν σε επιφυλακή προσωπικό Δήμου και εθελοντικές ομάδες στην πυρκαγιά των Αμάδων