Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων με το “Ψαλίδι Πέτρα Χαρτί” στην Καλλιμασιά

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων με το “Ψαλίδι Πέτρα Χαρτί” στην Καλλιμασιά

62

Στην Εβδομάδα Μικρών βιβλιοπωλείων που διοργανώνει το LITTLE BOOKSTORES συμμετέχει το Βιβλιοπωλείο “Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί», στην Καλλιμασιά, μαζί με άλλα 99 βιβλιοπωλεία από όλη την Ελλάδα.

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων, #miavdomadastamikra, είναι μια γιορτή αφιερωμένη στο βιβλίο και τη φιλαναγνωσία, που δραστηριοποιούνται σε γειτονιές ή χωριά και προσφέρουν ένα ζεστό σκηνικό για μικρούς και μεγάλους φίλους του βιβλίου.

Στο βιβλιοπωλείο «ΠΕΤΡΑ ΨΑΛΙΔΙ ΧΑΡΤΙ», που έχει πάρει το όνομα από το ομώνυμο παιδικό παιχνίδι, πραγματοποιούνται σειρά εκδηλώσεων από τις 22 έως και 27 Μαΐου, με πρώτο την Έκθεση βιβλίου με θέμα το περιβάλλον.
Επίσης στις 23 Μαΐου, (7.30 μ.μ.) προσκεκλημένος είναι ο συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης που με αφορμή το βιβλίο του “Τα απόνερα της Σοφίας” συζητά με γονείς και παιδιά για τον ρόλο των γονιών στην επιλογή επαγγέλματος για το παιδί.
Στις 24 Μαΐου, (7.30 μ.μ.), οι αναγνώστες ταξιδεύουν στη χώρα της φαντασίας, με τη συγγραφέα και εικονογράφο Λίλα Κίσσα- Φραγκομίχαλου που θα μιλήσει για το νέο εικονογραφημένο μυθιστόρημα που συνυπογράφει με την Αρτεμις Τούλη, “ΑΙΘΑΛΕΙΑ Μεταξύ θεών και ανθρώπων”.
Στις 25 Μαΐου (6.00 μ.μ.) τα παιδιά διαβάζουν το αγαπημένο τους παραμύθι και το ζωντανεύουν με χρώματα.
Τέλος στις 26 Μαΐου, (8.00 μ.μ.), η εκδήλωση έχει τίτλο «Ποιήματα που τραγουδάμε», όπου ο τραγουδοποιός Γιώργος Τσιβής παίζει και τραγουδά, τραγούδια από μελοποιημένους στίχους Ελλήνων ποιητών και ποιητριών.

Τι είναι η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων;
Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια ανοιχτή ανοιξιάτικη γιορτή στα Μικρά Βιβλιοπωλεία της κάθε γειτονιάς. Μια γιορτή αφιερωμένη στο βιβλίο και τη φιλαναγνωσία στους χώρους που δεν σταματούν να μας εμπνέουν, να μας ενώνουν και να μεταδίδουν την αγάπη για τα βιβλία.

Γιατί στα Μικρά Βιβλιοπωλεία;
Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των κοινοτήτων μας. Είναι το μέρος όπου οι συγγραφείς μπορούν να συνδεθούν με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες, όπου ανακαλύπτουμε νέους, άγνωστους κόσμους, όπου τα παιδιά γοητεύονται από τη συγκίνηση της ανάγνωσης που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή. Τα μικρά βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μας είναι το ζεστό σκηνικό των αναζητήσεων όσων ψάχνονται και όσων θέλουν να συνεχίσουν να μαθαίνουν.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑποσύρεται από την εκλογική μάχη ο Γ. Κατρούγκαλος μετά το «αυτογκόλ»
Επόμενο άρθροΚατάσχεση 57 φυτών κάνναβης σε γλάστρες