Αρχική Green Life Διαδρομές Φίλοι Μονοπατιών Χίου: Πεζοπορία στην αυγουστιάτικη πανσέληνο (26/8)

Φίλοι Μονοπατιών Χίου: Πεζοπορία στην αυγουστιάτικη πανσέληνο (26/8)

380

Οι «Φίλοι Μονοπατιών Χίου» διοργανώνουν την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, για 3η φορά, πεζοπορία υπό το φως της πανσελήνου σε παλιά μονοπάτια του Βροντάδου.
Η διαδρομή που επιλέχθηκε έχει μήκος περίπου 6 χιλιόμετρα και είναι μέτριας δυσκολίας, με αναμενόμενο χρόνο πορείας τις 2,5 – 3 ώρες.
Ωστόσο επειδή ένα μεγάλο μέρος της πεζοπορίας θα πραγματοποιηθεί βράδυ, η συγκεκριμένη δράση δεν απευθύνεται σε αρχάριους πεζοπόρους.
Αφετηρία της διαδρομής θα είναι η Κλειδού.
Από την αυλή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 2 ομάδες και θα προχωρήσουν προς την μέσα Κλειδού με την παλιά, εγκαταλελειμμένη πηγή κάτω από τα πλατάνια.
Στη συνέχεια ανηφορίζοντας προσεχτικά προς την « Λειβάδα », διασχίζοντας μερικά εντυπωσιακά διαβατά, θα γίνει διάλειμμα για ξεκούραση αλλά και απόλαυση της ανατολής του φεγγαριού πάνω από τα μικρασιατικά παράλια.
Στη συνέχεια υπό το φως της πανσελήνου θα γίνει το υπόλοιπο της  διαδρομήε μήκους περίπου 3,5 χιλιομέτρων, έχοντας εκπληκτική θέα στο Βροντάδο και στη Μικρασία. Ο τερματισμός θα γίνει στη Δασκαλόπετρα, όπου όποιος θέλει θα μπορεί να κάνει ένα γρήγορο μπάνιο.
Για την διευκόλυνση των πεζοπόρων, την δημιουργία ομαδικού κλίματος, αλλά και για την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος της συγκεκριμένης δράσης, η μετακίνηση προς Κλειδού και η επιστροφή από τη Δασκαλόπετρα θα γίνουν με μισθωμένο λεωφορείο.

Πληροφορίες
Συγκέντρωση: Κυριακή 26 Αυγούστου στις 17:30 στο Δημαρχείο Χίου.
Δηλώσεις συμμετοχής: Από σήμερα Δευτέρα 20/8 μέχρι Παρασκευή 24/8 (10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00). Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων :
50 άτομα. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά στην κα. Λιάνα Βαφειάδου – Παπανικολάου, τηλέφωνο 697 81 24 812.
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ κατά άτομο για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.
Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια πεζοπορίας, μακρύ παντελόνι, φακός κεφαλής, σακίδιο με προσωπικά είδη, νερό, ενεργειακό σνακ ( ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα ).
Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα αποκλειστούν από την πεζοπορία.
Οι συμμετέχοντες φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν απώλειες αντικειμένων, ατύχημα, τραυματισμούς.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Οι ηλίθιοι” του Νηλ Σάιμον, από τη Θεατρική Ομάδα της ΠΕΚΕΒ
Επόμενο άρθροΠανσέληνος στα μνημεία της Χίου και συναυλία Μ. Κανά