Αρχική Πολιτισμός Βιβλία Συντήρηση ενός παλαίτυπου, στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ

Συντήρηση ενός παλαίτυπου, στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ

328

Η διαδικασία και τα στάδια συντήρησης του παλαίτυπου, που ανήκει στις συλλογές της Βιβλιοθήκης,«ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ ΚΩΜΩΔΙΑΙ ΕΝΔΕΚΑ – ARISTOPHANIS COMODIAE UNDECIM», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7.00 μ.μ., στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης «Κοραής».
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί από το συντηρητή – συνεργάτη της Βιβλιοθήκης, Αντώνη Πετρά όλη η δουλειά που έγινε για τη συντήρηση του συγκεκριμένου παλαίτυπου.
Σύντομες εισηγήσεις θα γίνουν από τη φιλόλογο – Πρόεδρο του Γυναικείου Συνδέσμου «Φίλοι του Χιώτικου Χωριού», Μαρία Μαρκέλλα Βαρώνη και το φιλόλογο – Πρόεδρο του Ε.Σ της Δ.Κ.Ι.Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής», Κώστα Μερούση.
Η εκδήλωση με θέμα: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΛΑΙΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΧΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ», συνδιοργανώνεται από το Γυναικείο Σύνδεσμο «Φίλοι Χωριού» και τη Δ.Κ.Ι. Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής».
Τη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης δράσης υλοποίησε  ο Γυναικείος Σύνδεσμος Οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού εις μνήμην της επίτιμης Προέδρου του Μαίρης Φαφαλιού.

(Σ.σ. chiosnews: σύμφωνα με πληροφορίες από το διαδίκτυο, Το βιβλίο που έχει τυπωθεί από το 1501 και μετά, ονομάζεται παλαίτυπο ή παλαιότυπο.
Οι συλλέκτες συνήθως με τον όρο αυτόν περιγράφουν τα βιβλία τού διαστήματος 1501-1600, αλλά η χρήση τού όρου είναι γενικά πιο χαλαρή και μπορεί να αναφέρεται και σε βιβλία που τυπώθηκαν μετά το 1600).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤΕ Χίου του ΚΚΕ: αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον κομμουνιστή Νίκο Πυκνή
Επόμενο άρθρο3ο Φεστιβάλ Χορών, από το σύλλογο “Χίοι εν Χορώ” (video 2016)