Αρχική Νέα Οικονομία Γαστρονομικός τουρισμός στη Χίο, διαδικτυακή παρουσίαση στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Γαστρονομικός τουρισμός στη Χίο, διαδικτυακή παρουσίαση στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου

320

Στη διαδικτυακή παρουσίαση του έργου ”Διαμόρφωση και προβολή της Χίου ως ανταγωνιστικού brand γαστρονομικού τουρισμού διεθνούς εμβέλειας”, προχωρεί το πρωί του Σαββάτου, 20 Μαρτίου 11.00 π.μ. η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Φιλοδοξία της Περιφέρειας και της αρμόδιας Αντιπεριφέρειας Τουρισμού να γίνει μια συστηματική και επαγγελματική προσέγγιση της ταυτότητας της Γαστρονομίας της Χίου.
Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Χίου σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Χίου.
Την παρουσίαση και τον συντονισμό θα πραγματοποιήσει ο Δημοσθένης Μπρούσαλης, Σύμβουλος Branding & Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η συγκεκριμένη εργασία «έχει σκοπό τη διατύπωση της γαστρονομικής ταυτότητας της Χίου και την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Στρατηγικής Ανάπτυξης για τον Γαστρονομικό Τουρισμό, που θα εμπλουτίσει τη συνολική τουριστική πρόταση του νησιού, τοποθετώντας τη Χίο ως δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό και θέτοντας τις βάσεις μιας οργανωμένης προβολής και στοχευμένης προώθησης του brand “Chios” στην ελληνική και κυρίως στη διεθνή τουριστική αγορά».
Αποδέκτες της πρόσκλησης είναι όλοι, οι άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενοι, Φορείς και Επιχειρηματίες του Τουρισμού που σχετίζονται με την Γαστρονομία του νησιού.

Στην παρουσίαση, μέσω της πλατφόρμας zoom, θα υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης από όλους τους συμμετέχοντες στα θέματα που θα εξεταστούν:
1. Μοναδικές γεύσεις Χίου/ συνταγές, ποτά , γλυκά και υλικά (εκτός μαστίχας και εσπεριδοειδών)
2. Παραδοσιακή κουζίνα, εποχές, γεύσεις και ταιριάσματα από περιοχές της Χίου
3. Πώς μπορώ να βοηθήσω.

Σ.σ. η φωτογραφία από το ημερολόγιο του 2016, του 2ου Λυκείου Χίου “Λιβάνειο”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΆνθρωπος και ζώα, γράφει ο Λ. Πυργάρης
Επόμενο άρθροΙατρικός Σύλλογος Χίου: διαδικτυακή εκδήλωση για τα εμβόλια ΤΩΡΑ LIVE