Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Γιορτή μαστίχας στο Λιθί- με θέμα τα παραδοσιακά επαγγέλματα, 7/8/23

Γιορτή μαστίχας στο Λιθί- με θέμα τα παραδοσιακά επαγγέλματα, 7/8/23

761

Η 9η Γιορτή Μαστίχας διοργανώνεται φέτος στο Λιθί, την Δευτέρα 7 Αυγούστου, στις 7.00 μ.μ., κλείνοντας έτσι τον κύκλο των 9 χωριών του πρώην Δήμου Μαστιχοχωρίων και νυν Δημοτικής Ενότητας Μαστιχοχωρίων.

“Διοργανώνουμε λοιπόν μία ξεχωριστή γιορτή, στην οποία θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε το χωριό μας, το Λιθί, το οποίο τόσα χρόνια επισκιάζεται από την κατά τα άλλα υπέροχη παραλία του”, σημειώνει στο κάλεσμά του ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Λιθίου «Ο Αληθής Λιμήν».

Το θέμα της γιορτής φέτος είναι τα παραδοσιακά επαγγέλματα. Κάθε σύλλογος έχει επιλέξει το επάγγελμα που θεωρεί πιο αντιπροσωπευτικό για το χωριό του.
Στη διαδρομή, ο επισκέπτης, θα συναντήσει σε διαφορετικά σημεία  του χωριού τον κάθε σύλλογο, όπου θα κάνει παρουσίαση σε πραγματικό χρόνο και θα ενημερώνει για την ιστορία του κάθε χωριού.

Η διαδρομή θα ξεκινάει από την είσοδο του χωριού, δίνοντας τη δυνατότητα να δει κανείς και ένα τμήμα του μικρού κάστρου (καθώς το Λιθί είναι και αυτό καστροχώρι) και θα καταλήγει στο γήπεδο του χωριού, όπου θα βρίσκεται η κεντρική σκηνή.
Εκεί θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων.

Στην είσοδο και στην κεντρική σκηνή θα υπάρχουν επίσης  βιντεοπροβολείς, που θα προβάλουν μίνι ντοκιμαντέρ από τα επαγγέλματα που επέλεξε ο κάθε σύλλογος.

Ο Σύλλογος ενημερώνει ότι λόγω της ιδιόμορφης θέσης και μορφολογίας του χωριού, δεν είναι δυνατή η στάθμευση γύρω του, οπότε οι οδηγοί θα μεταφέρουν τα αυτοκίνητα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στάθμευσης.
Από εκεί θα υπάρχει λεωφορείο που θα φέρνει τους επισκέπτες στην είσοδο της γιορτής και έπειτα, μετά το τέλος της, στους χώρους στάθμευσης ξανά.

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023. Ώρα έναρξης 7:00μμ.
Το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Λιθίου «Ο Αληθής Λιμήν».

Διαφήμιση