Αρχική Απόψεις Επιστολές Αναγνωστών Γράμμα από Παλαιστίνιο πρόσφυγα: Εδώ νοιώθω σαν το δεύτερο σπίτι μου

Γράμμα από Παλαιστίνιο πρόσφυγα: Εδώ νοιώθω σαν το δεύτερο σπίτι μου

530

Είμαι ένας Παλαιστίνιος Μουσουλμάνος πρόσφυγας που ζει στην Ελλάδα στο νησί της Χίου εδώ και 4 χρόνια. Σέβομαι την ελληνική κοινωνία, τον λαό και τους νόμους.
Οταν βλέπω κάποια ρατσιστικά σχόλια κατά των προσφύγων, δεν ξέρω τι να γράψω, αλλά έχω μια ερώτηση προς όλους εκείνους που κατηγορούν τους πρόσφυγες ότι βάζουν τις φωτιές. Γνωρίζετε ότι η Γερμανία, η Γαλλία το Βέλγιο και όλα τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη έχουν εκατομμύρια πρόσφυγες. Γιατί δεν εκδηλώθηκαν πυρκαγιές εκεί; Γιατί κατηγορείτε τους πρόσφυγες ότι δημιούργησαν αυτές τις φωτιές; Θέλω να σας πω το εξής: Είμαι όπως κάθε πρόσφυγας, σέβομαι αυτή τη χώρα και την υπερασπίζομαι γιατί μου παρέχει πολλές υπηρεσίες και βρήκα αγάπη και σεβασμό εδώ με τους Έλληνες φίλους μου στο νησί της Χίου.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς μπορεί όποιος πήρε αγάπη και σεβασμό και τα πάντα, να κάνει τόσο κακές πράξεις καίγοντας δάση ή δημιουργώντας προβλήματα; Πρέπει να μιλάτε με τη λογική. Το 2020 που έγινε μια μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο, εμείς οι πρόσφυγες πήγαμε να σβήσουμε αυτές τις φωτιές πριν την άφιξη των πυροσβεστών. Νιώθω πολύ άσχημα όταν διαβάζω τα σχόλια κάποιων Ελλήνων που μιλούν για τους πρόσφυγες με ρατσισμό. Άνθρωποι είμαστε και πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.
Μπορείτε να εγγυηθείτε ότι δεν θα γίνετε πρόσφυγας μια μέρα αν γίνει παγκόσμιος πόλεμος; Μπορείτε να εγγυηθείτε ότι δεν θα έρθετε στις αραβικές χώρες και δεν θα ζήσετε όπως όλοι οι πρόσφυγες;
Δέχεστε να σας κατηγορούν ότι είστε κακοί ενώ δεν κάνατε τίποτα; Αποδέχεστε ότι όλα αυτά συμβαίνουν τώρα εδώ εναντίον των προσφύγων; Δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που σκέφτεστε.

Πριν από ένα μήνα κάθισα με έναν ηλικιωμένο Έλληνα και εξεπλάγην που μιλούσε αραβικά. Τον ρώτησα πώς έμαθες αραβικά; Μου είπε, ο πατέρας και η μητέρα του ήταν πρόσφυγες που ζούσαν στο κράτος της Αιγύπτου λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και των προβλημάτων και των πολέμων που ακολούθησαν, και η οικογένειά του δημιουργήθηκε εκεί και μετά ήρθε εδώ.

Αυτό είναι απόδειξη ότι το σήμερα είναι όμορφο, αλλά αύριο δεν ξέρουμε αν θα ζήσουμε ειρηνικά ή θα γίνει πόλεμος και κάποιοι θα γίνουν πρόσφυγες στη χώρα μας. Σε παρακαλώ να είσαι άνθρωπος, να με σεβαστείς και θα σε σεβαστώ και εγώ. Επιτέλους είμαι εδώ και νιώθω σαν το δεύτερο σπίτι μου γιατί οι Έλληνες εδώ είναι καταπληκτικοί και με κάνουν να νιώθω ότι ζω με την οικογένειά μου. Ευχαριστώ.
Προσεύχομαι για την Ελλάδα.
Πολύ αγάπη σε όλους τους Έλληνες φίλους μου.

Ihab από την Παλαιστίνη

Μετάφραση: Τζένη Καλιπόζη

Διαφήμιση