Αρχική Νέα Τοπικά “Η ιστορία έχει όνομα”- Επετειακές εκδηλώσεις για το 1821

“Η ιστορία έχει όνομα”- Επετειακές εκδηλώσεις για το 1821

249

Η εναρκτήρια εκδήλωση των Επετειακών Εκδηλώσεων του Δήμου Χίου για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας, 22 Μαρτίου, στην πλατεία Βουνακίου.
Μετά την έπαρση της Σημαίας  και το τρισάγιο στον ανδριάντα του Κανάρη, η πρώτη εκδήλωση που θα παρουσιαστεί από την Επιτροπή Επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Χίου θα είναι μία Έκθεση Προσωπογραφιών και Κειμένων με τίτλο «Η Ιστορία έχει όνομα».

Περιμετρικά στο Δημοτικό Κήπο Χίου θα παρουσιάζονται ήρωες του 1821 όπως επίσης και προσωπικότητες οι οποίες σφράγισαν με το κύρος, την συμμετοχή και την δράση τους τον Αγώνα της Απελευθέρωσης.

Η Έκθεση διανθίζεται με κείμενα και ποιήματα, ενώ ένα μέρος της έκθεσης θα επεκτείνεται και στην οδό Απλωταριάς.

Η έκθεση πρόκειται να παραμείνει στον χώρο αυτόν μέχρι τα μέσα Μαΐου και όπως σημειώνει η Επιτροπή του Δήμου Χίου “επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος τρόπος έκθεσης των προσωπογραφιών λόγω των δυσκολιών που δημιουργεί η πανδημία αφού η Επιτροπή θεώρησε αναγκαίο να υπάρξει μία δράση σε δημόσιο χώρο για να γιορτάσουμε με κάποιο τρόπο τις ημέρες αυτές της Εθνικής Γιορτής και μάλιστα σε επετειακή χρονιά”.